Recept na dokonalé hovězí s brokolicí

Hlavní jídlaHovězí masoMasoZeleninová jídla
hovezi-s-brokolici-recept-2

Hovězí s brokolicí představuje nejen dokonalou kombinaci chutí, ale také zdravou a výživnou večeři či oběd. Díky našemu receptu si vynikající hovězí s brokolicí připravíte snadno a rychle.

Příprava

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 5 minut
  • Celkem: 15 minut

Ingredience

  • 1/2 šálku sójové omáčky
  • 1/4 šálku kukuřičného škrobu
  • 3 lžíce sherry
  • 2 lžíce hnědého cukru
  • 1 lžíce mletého čerstvého zázvoru
  • 2 stroužky česneku, mleté
  • 500 g flank steaku, zbaveného tuku a nakrájeného na velmi tenké plátky proti směru vlákna
  • 3 lžíce arašídového nebo olivového oleje
  • 500 g růžiček brokolice
  • 1/4 šálku hovězího vývaru
  • 1/4 šálku ústřicové omáčky
  • Sůl podle potřeby (používejte střídmě)

Postup

  1. V míse smíchejte sójovou omáčku, kukuřičný škrob, sherry, hnědý cukr, zázvor a česnek. Polovinou tekutiny přelijte nakrájené maso v míse a promíchejte rukama. Druhou polovinu tekutiny si ponechte a dejte stranou.
  2. Na těžké pánvi (nejlépe železné) nebo ve woku rozehřejte na vysokém plameni olej. Přidejte brokolici a minutu míchejte. Vyjměte ji na talíř.
  3. Nechte pánev opět velmi rozpálit. Pomocí kleští přidejte maso v jedné vrstvě. Maso při přidávání na pánev rozprostřete, ale dobrou minutu nemíchejte (chcete, aby maso co nejrychleji zhnědlo). Otočte maso na druhou stranu a opékejte dalších 30 sekund. Vyjměte na čistý talíř.
  4. Do pánve nalijte rezervovanou omáčku spolu s hovězím vývarem a ústřicovou omáčkou. Vařte na prudkém ohni, dokud nezačne houstnout. Přidejte hovězí maso a brokolici zpět do pánve a promíchejte. V případě potřeby osolte.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang