Připravte si v pomalém hrnci hovězí polévku s ječmenem a díky tomu získáte snadné a syté jídlo. Podávejte s chlebem a pochutnejte si.
Ingredience
- 1,3 kg hovězí roštěné
- ½ šálku ječmene
- 1 bobkový list
- 2 lžíce oleje
- 3 mrkve nakrájené na kousky
- 3 řapíky celeru, nakrájené
- 1 cibule, nakrájená nadrobno
- 1 balení (450 g) mražené zeleninové směsi
- 4 šálky vody
- 2 plechovky (800 g) nakrájených dušených rajčat
- 4 kostky hovězího bujónu
- 1 lžíce bílého cukru
- ¼ lžičky mletého černého pepře nebo více podle chuti
- sůl podle chuti
Postup
- Vložte hovězí maso do pomalého hrnce. Vařte na nejvyšší stupeň, dokud nezměkne, 4 až 5 hodin. Během poslední hodiny vaření přidejte ječmen a bobkový list.
- Maso vyjměte a nakrájejte na kousky. Bobkový list vyhoďte. Hovězí maso, vývar a ječmen dejte stranou.
- Ve velkém hrnci na vývar rozehřejte olej na středním plameni. Osmahněte mrkev, celer, cibuli a mraženou zeleninovou směs, dokud nezměknou, 5 až 7 minut.
- Přidejte vodu, dušená rajčata, kostky hovězího bujonu, cukr, 1/4 lžičky pepře a směs hovězího masa, ječmene a vývaru.
- Přiveďte k varu, snižte teplotu a vařte 10 až 20 minut.
- Před podáváním osolte a opepřete.