Zkuste si připravit tento lahodný vietnamský vývar k večeři. Je plný klasických asijských chutí spolu se steakem ze svíčkové a nudlemi.
Příprava
- Příprava: 25 minut
- Vaření: 45 minut
- Obtížnost: Snadné
- Podáváme 2 porce
Ingredience
- 1 l hovězího vývaru
- 1 velká cibule, oloupaná a nakrájená na čtvrtky
- velký kus zázvoru velikosti palce, oloupaný
- 1 tyčinka skořice
- 2 badyány
- 1 lžička semínek koriandru
- ½ lžičky hřebíčku
- 230 g steaku ze svíčkové
- 1 lžička cukru
- 1 lžíce rybí omáčky
- 1 a ½ lžíce sójové omáčky
- 200 g plochých rýžových nudlí
- 2 jarní cibulky, rozdrobené
- 1 malá červená chilli paprička, jemně nakrájená na plátky
- po hrsti thajské bazalky a koriandru
- 1 limetka nakrájená na klínky
Postup
- Hovězí vývar spolu s 500 ml vody přelijte do velkého hrnce. Cibuli a zázvor vložte na pánev a na prudkém ohni je ze všech stran asi 3-5 minut opékejte. Jakmile je cibule opečená, přidejte ji do hovězího vývaru.
- Na stejné pánvi 2-3 minuty opékejte koření, a jakmile začne vonět, přidejte je také do hovězího vývaru. Vývar přiveďte k varu, poté jej vařte 30 minut, než jej přecedíte.
- Mezitím odřízněte tuk ze steaku, zabalte ho do potravinářské fólie a dejte na 15 minut do mrazáku – steak se tak bude opravdu snadno krájet. Nakrájejte ho na tenké plátky, znovu ho přikryjte potravinovou fólií a dejte do lednice.
- Ochutnejte hovězí vývar a dochuťte ho cukrem, rybí omáčkou a sójovou omáčkou. Uvařte nudle podle návodu na obalu, rozdělte je do dvou misek a každou z nich posypte plátky hovězího masa.
- Vývar přiveďte k varu a pak jej nalijte do misek (hovězí maso se v něm vaří). Každou z nich doplňte jarní cibulkou, plátky chilli a bylinkami. Podávejte s kousky limetky, které můžete vymačkat.