Ingredience
- 450 g hovězího masa nakrájeného na proužky
- 1 polévková lžíce sladké papriky
- 2 lžíce másla
- 300 ml hovězího vývaru
- 2 stroužky česneku
- 2 střední zelené papriky nakrájené na proužky
- 1 šálek cibule nakrájené na tenké plátky
- 2 lžíce kukuřičného škrobu
- 2 lžíce sójové omáčky se sníženým obsahem sodíku
- 1/3 šálku studené vody
- 2 čerstvá rajčata, oloupaná a nakrájená na klínky
- rýže jako příloha
Postup
- Posypte maso paprikou.
- Na velké pánvi rozpusťte máslo na středním ohni. Hovězí maso na něm opečte.
- Přidejte vývar a česnek. Přikryté vařte 30 minut.
- Přidejte zelenou papriku a cibuli. Přikryjte a vařte ještě 5 minut.
- Smíchejte kukuřičný škrob, sójovou omáčku a vodu a vmíchejte do masové směsi.
- Vařte a míchejte, dokud omáčka nezhoustne.
- Opatrně vmíchejte rajčata a prohřejte.
- Podávejte s rýží.