Recept na hovězí na zelenině z jednoho hrnce

Hlavní jídlaHovězí masoMasoOmáčky
hovezi_na_zelenine

Recept na tradiční dušené hovězí maso s hustou a bohatou omáčkou.

Ingredience

  • 2 celerové řapíky
  • 1 cibule
  • 2 mrkve
  • 5 bobkových listů
  • 2 snítky tymiánu
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 2 lžíce worcesterové omáčky
  • 2 kostky hovězího bujónu, rozdrobené
  • 850 g hovězího masa

Postup

  1. Rozehřejte troubu na 160 °C.
  2. Smíchejte 1 lžíci oleje a 1 lžíci másla, vložte nakrájené celerové řapíky, nakrájenou cibuli, na kousky nakrájené mrkve, 5 bobkových listů a 1 celou snítku tymiánu.
  3. Nechte 10 minut změknout, pak vmíchejte 2 lžíce hladké mouky a poté rajčatový protlak, 2 lžíce worcesterské omáčky a rozdrobený hovězího bujón.
  4. Postupně vmíchejte 600 ml horké vody, pak přisypte 850 g hovězího masa a přiveďte k mírnému varu.
  5. Přikryjte a vložte do trouby na 2 hodiny a 30 minut, poté odkryjte a pečte dalších 30 minut až 1 hodinu, dokud maso opravdu nezměkne a omáčka nezhoustne.
  6. Ozdobte natrhanými lístky tymiánu.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang