Zaneprázdněné maminky ocení jídla připravovaná v pomalém hrnci. Tento recept na hovězí špičky se vařím s houbami a červeným vínem a podává se hnědou rýží, nudlemi nebo bramborovou kaší. Připravte si podobný pokrm, kterým je hlívový guláš s bramborem.
Ingredience
- 500 g nakrájených baby portobello žampionů
- 1 malá cibule, rozpůlená a nakrájená na plátky
- 1 steak z hovězí svíčkové (450 g), nakrájený na kostky
- 1/2 lžičky soli
- 1/4 lžičky pepře
- 2 lžičky olivového oleje
- 1/3 šálku suchého červeného vína nebo hovězího vývaru
- 2 šálky hovězího vývaru
- 1 lžíce worcestrové omáčky
- 2 lžíce kukuřičného škrobu
- 1/4 šálku studené vody
- horká vařená bramborová kaše
Recept je na 4 porce.
Postup
- Houby a cibuli vložte do pomalého hrnce.
- Hovězí maso posypeme solí a pepřem.
- Ve velké pánvi rozehřejte 1 lžičku oleje na středním plameni.
- Maso po částech opékejte a podle potřeby přidávejte další olej.
- Přeneste maso do pomalého hrnce.
- Do pánve přidejte víno a mícháním uvolněte z pánve připečené kousky.
- Vmíchejte vývar a worcestrovou omáčku.
- Nalijte na maso.
- Přikryté vařte na nízké teplotě 6-8 hodin nebo dokud maso nezměkne.
- V malé misce smíchejte kukuřičný škrob a studenou vodu dohladka.
- Postupně vmíchejte do pomalého hrnce.
- Přikryté vařte na nejvyšší výkon, dokud omáčka nezhoustne, 15-30 minut.
- Podávejte s bramborovou kaší.