Typický irský recept na hovězí maso se zelím. Pokud chcete, podávejte pokrm s hořčicí nebo křenem.
Příprava
- Doba vaření: 2,5 hodiny
- Počet porcí: 6
Ingredience
- 1,35 kg hovězího bůčku s balíčkem koření
- 10 malých červených brambor
- 5 středních mrkví
- 1 velká hlávka zelí
Postup
- Hovězí maso vložíme do holandské trouby a zalijeme vodou. Přidáme balíček koření, přikryjeme a přivedeme k varu. Snížíme teplotu a vaříme asi 2 hodiny, dokud není hovězí maso měkké.
- Zatímco se maso dusí, rozkrojíme brambory na polovinu. Oloupeme mrkev a nakrájíme na kousky. Zelí nakrájíme na malé klínky.
- Když už se maso vaří 2 hodiny, přidáme brambory a mrkev. Vaříme asi 10 minut, dokud zelenina téměř nezměkne a maso není měkké. Přidáme zelí a vaříme dalších 15 minut dokud také nezměkne.
- Maso vyjmeme a necháme 15 minut odpočívat. Vývar a zeleninu necháme v holandské troubě.
- Maso nakrájíme napříč. Podáváme se zeleninou a vývarem.
Tipy
- Celková doba přípravy hovězího masa se může lišit v závislosti na celkové hmotnosti masa.
- Zbylé hovězí maso a zeleninu skladujte ve vzduchotěsné nádobě v lednici až 3 dny. Ohřívejte v troubě, dokud maso nedosáhne minimální vnitřní teploty 75 °C.