Hovězí maso se zelím – recept

Hlavní jídlaHovězí masoMasoZeleninové přílohy

Typický irský recept na hovězí maso se zelím. Pokud chcete, podávejte pokrm s hořčicí nebo křenem.

Příprava

  • Doba vaření: 2,5 hodiny
  • Počet porcí: 6

Ingredience

  • 1,35 kg hovězího bůčku s balíčkem koření
  • 10 malých červených brambor
  • 5 středních mrkví
  • 1 velká hlávka zelí

Postup

  1. Hovězí maso vložíme do holandské trouby a zalijeme vodou. Přidáme balíček koření, přikryjeme a přivedeme k varu. Snížíme teplotu a vaříme asi 2 hodiny, dokud není hovězí maso měkké.
  2. Zatímco se maso dusí, rozkrojíme brambory na polovinu. Oloupeme mrkev a nakrájíme na kousky. Zelí nakrájíme na malé klínky.
  3. Když už se maso vaří 2 hodiny, přidáme brambory a mrkev. Vaříme asi 10 minut, dokud zelenina téměř nezměkne a maso není měkké. Přidáme zelí a vaříme dalších 15 minut dokud také nezměkne.
  4. Maso vyjmeme a necháme 15 minut odpočívat. Vývar a zeleninu necháme v holandské troubě.
  5. Maso nakrájíme napříč. Podáváme se zeleninou a vývarem.

Tipy

  1. Celková doba přípravy hovězího masa se může lišit v závislosti na celkové hmotnosti masa.
  2. Zbylé hovězí maso a zeleninu skladujte ve vzduchotěsné nádobě v lednici až 3 dny. Ohřívejte v troubě, dokud maso nedosáhne minimální vnitřní teploty 75 °C.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang