Když budete hledat rychlé jídlo, sáhněte po tomto smaženém hovězím s brokolicí. Obsahuje lákavou omáčku z česneku a zázvoru.
Co se hodí k hovězímu masu a brokolici
K hovězímu masu a brokolici je ideální přílohou nadýchaná rýže, která nasákne lahodnou omáčku. Nebo si zkuste připravit květákovou rýži, která je nízkokalorickou variantou.
Jaké úpravy můžete v tomto receptu provést
Tento recept můžete upravit přidáním další zeleniny, například červené papriky nebo mrkve, sezamových semínek nebo čerstvých hub. Pokud máte rádi pikantní pokrmy, posypte je vločkami červené papriky.
Ingredience
- 1 lžíce kukuřičného škrobu
- 1/2 šálku hovězího vývaru
- 1/4 šálku sherry nebo dalšího hovězího vývaru
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce hnědého cukru
- 1 stroužek česneku, mletého
- 1 lžička mletého čerstvého zázvoru
- 2 lžičky řepkového oleje
- 225 g hovězího steaku z horní svíčkové, nakrájeného na proužky
- 2 šálky čerstvých malých růžiček brokolice
- 8 zelených cibulek nakrájených na 1 cm velké kousky
Postup
- Smíchejte prvních 7 ingrediencí.
- Ve velké nepřilnavé pánvi rozehřejte 1 lžičku oleje na středně vysoké teplotě a smažte hovězí maso 1-3 minuty, dokud nezhnědne.
- Vyjměte ho z pánve.
- Na zbylém oleji smažte brokolici do křupava 3-5 minut.
- Přidejte zelenou cibulku a vařte ji 1-2 minuty, dokud nezměkne.
- Rozmíchejte směs kukuřičného škrobu a přidejte ji do pánve.
- Přiveďte k varu.
- Vařte a míchejte, dokud omáčka nezhoustne, 2-3 minuty.
- Přidejte hovězí maso a prohřejte.