Snadno připravitelná klasika s chutnými hovězími karbanátky zalitými omáčkou a cibulí. Tradičně se podává s horkou bílou rýží nebo bramborami. Skvělý způsob, jak zpracovat půl kila mletého hovězího masa.
Příprava
- Příprava: 15 minut
- Doba vaření: 25 minut
- Celkem: 40 minut
- Počet porcí: 4
Ingredience
- 500 g mletého hovězího masa
- 1 vejce
- 1/4 šálku strouhanky
- 1/8 lžičky mletého černého pepře
- 1/2 lžičky kořeněné soli
- 1/2 lžičky cibulového prášku
- 1/2 lžičky česnekového prášku
- 1 lžička worcesterové omáčky
- 1 lžíce rostlinného oleje
- 1 šálek cibule nakrájené na tenké plátky
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 šálek hovězího vývaru
- 1 lžíce vína Sherry
Postup
- Ve velké míse smícháme mleté hovězí maso, vejce, strouhanku, pepř, sůl, cibulový prášek, česnekový prášek a worcesterovou omáčku. Vytvarujeme 8 kuliček a zploštíme je na placičky do tvaru karbanátků.
- Na velké pánvi rozehřejeme na středním ohni olej. Na oleji smažíme placičky a cibuli asi 4 minuty z každé strany, dokud karbanátky nezhnědnou. Hovězí karbanátky vyjmeme na talíř a udržujeme je teplé.
- Cibuli na pánvi posypeme moukou. Vidličkou mouku vmícháme a při míchání seškrábeme kousky hovězího masa ze dna. Postupně vmícháme hovězí vývar a víno Sherry.
- Dochutíme kořeněnou solí. Vaříme a mícháme na mírném ohni asi 5 minut, dokud omáčka nezhoustne. Snížíme teplotu, vrátíme karbanátky do omáčky, přikryjeme a vaříme dalších 15 minut.