Zbylo vám doma hovězí a další přebytky a nevíte, co s nimi? Připravte si snadno a rychle lahodné hovězí hašé.
Příprava
- Příprava: 10 minut
- Vaření: 20 minut
- Celkem: 30 minut
Ingredience
- 2 až 3 lžíce nesoleného másla
- 1 středně velká cibule nakrájená nadrobno (asi 1 šálek)
- 2 až 3 šálky jemně nakrájeného vařeného hovězího masa
- 2 až 3 šálky nakrájených vařených brambor
- sůl a čerstvě mletý černý pepř
- nasekaná čerstvá petrželová nať
Postup
- Máslo rozehřejte na velké pánvi (nejlépe litinové) na středním plameni. Přidejte cibuli a několik minut ji smažte, dokud nezprůsvitní.
- Vmíchejte nakrájené hovězí maso a brambory. Rovnoměrně rozprostřete po pánvi. Zvyšte teplotu na vysokou nebo středně vysokou a směs přitlačte kovovou stěrkou.
- Brambory a hovězí maso nemíchejte, ale nechte je zhnědnout. Pokud je slyšíte prskat, je to dobře.
- Pokud jsou pěkně propečené, otočte stěrkou části na pánvi tak, aby zhnědly i z druhé strany. Znovu je přitlačte stěrkou.
- Pokud se pánev příliš lepí, můžete na přidat ještě trochu másla. Takto pokračujte, dokud nejsou brambory a hovězí maso pěkně propečené.
- Odstavte z ohně a vmíchejte nasekanou petrželku. Přidejte hodně čerstvě mletého černého pepře a podle chuti osolte.