Hovězí hašé – recept

Hlavní jídlaHovězí masoMasoMinutky
hovezi-hase-recept

Zbylo vám doma hovězí a další přebytky a nevíte, co s nimi? Připravte si snadno a rychle lahodné hovězí hašé.

Příprava

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 20 minut
  • Celkem: 30 minut

Ingredience

  • 2 až 3 lžíce nesoleného másla
  • 1 středně velká cibule nakrájená nadrobno (asi 1 šálek)
  • 2 až 3 šálky jemně nakrájeného vařeného hovězího masa
  • 2 až 3 šálky nakrájených vařených brambor
  • sůl a čerstvě mletý černý pepř
  • nasekaná čerstvá petrželová nať

Postup

  1. Máslo rozehřejte na velké pánvi (nejlépe litinové) na středním plameni. Přidejte cibuli a několik minut ji smažte, dokud nezprůsvitní.
  2. Vmíchejte nakrájené hovězí maso a brambory. Rovnoměrně rozprostřete po pánvi. Zvyšte teplotu na vysokou nebo středně vysokou a směs přitlačte kovovou stěrkou.
  3. Brambory a hovězí maso nemíchejte, ale nechte je zhnědnout. Pokud je slyšíte prskat, je to dobře.
  4. Pokud jsou pěkně propečené, otočte stěrkou části na pánvi tak, aby zhnědly i z druhé strany. Znovu je přitlačte stěrkou.
  5. Pokud se pánev příliš lepí, můžete na přidat ještě trochu másla. Takto pokračujte, dokud nejsou brambory a hovězí maso pěkně propečené.
  6. Odstavte z ohně a vmíchejte nasekanou petrželku. Přidejte hodně čerstvě mletého černého pepře a podle chuti osolte.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang