Hovězí guláš patří k nejoblíbenějším českým jídlům.
Ingredience
- 900 g hovězího masa (kližka)
- voda
- 1 litr vývaru z kostí
- 30 dkg cibul
- česnek
- sladká paprika
- sůl
- kmín
- majoránka
- 0,3l oleje
- 20 g mouky
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- červené víno
Postup
Hovězí guláš – recept: Na oleji osmažíme nahrubo nakrájenou cibuli, přidáme kmín a na kostky nakrájené osolené hovězí maso. Několik minut restujeme, než se maso zatáhne a pak přidáme rajčatový protlak a opět cca 1-2 minuty restujeme. Do restovaného masa přidáme mletou sladkou papriku a promícháme.
Ihned poté zalijeme vývarem a vínem. Přidáme lisovaný nebo nakrájený česnek a maso dusíme pod pokličkou do měkka. Poté maso vyjmeme z omáčky. Mouku si rozmícháme s vodou a pak s tím zahustíme omáčku a necháme 15-20 minut provařit. Do hotové omáčky vrátíme maso a dochutíme solí a majoránkou.