Hovězí guláš – Recept

Hlavní jídlaHovězí masoMasoOmáčky

Hovězí guláš patří k nejoblíbenějším českým jídlům.

Ingredience

  • 900 g hovězího masa (kližka)
  • voda
  • 1 litr vývaru z kostí
  • 30 dkg cibul
  • česnek
  • sladká paprika
  • sůl
  • kmín
  • majoránka
  • 0,3l oleje
  • 20 g mouky
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • červené víno

Postup

Hovězí guláš – recept: Na oleji osmažíme nahrubo nakrájenou cibuli, přidáme kmín a na kostky nakrájené osolené hovězí maso. Několik minut restujeme, než se maso zatáhne a pak přidáme rajčatový protlak a opět cca 1-2 minuty restujeme. Do restovaného masa přidáme mletou sladkou papriku a promícháme.

Ihned poté zalijeme vývarem a vínem. Přidáme lisovaný nebo nakrájený česnek a maso dusíme pod pokličkou do měkka. Poté maso vyjmeme z omáčky. Mouku si rozmícháme s vodou a pak s tím zahustíme omáčku a necháme 15-20 minut provařit. Do hotové omáčky vrátíme maso a dochutíme solí a majoránkou.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang