Hovězí enchilady s chutnou omáčkou. Náš trik, který šetří čas, spočívá v použití jedné základní směsi koření pro omáčku i náplň.
Ingredience
Koření
- 1 lžička sušené cibule
- 1 lžička sušeného česneku
- 1 polévková lžíce kmínu
- 1 polévková lžíce papriky
- 1 polévková lžíce sušeného oregana
Omáčka
- lžíce olivového oleje
- 3 lžíce hladké mouky
- 2 šálky kuřecího vývaru
- 1 a 1/2 šálku rajčatové passaty
- sůl a pepř
Maso
- 1 lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku
- 1 cibule
- 500 g mletého hovězího masa
- 1 plechovka smažených fazolí
- 400 g černých fazolí
Enchilady
- 8 tortil
- 150 g strouhaného čedaru
Postup
- Koření: Smíchejte všechny ingredience a odložte stranou.
- Omáčka: Rozpalte olej, přidejte mouku a promíchejte, aby se spojila v pastu. Za stálého míchání restujte asi 1 minutu. Přidejte 1/2 šálku kuřecího vývaru a ihned rozmíchejte do hladké konzistence. Přidejte zbývající kuřecí vývar, passatu, sůl, pepř a 2 lžíce připraveného koření. Mírně zvyšte teplotu a za pravidelného míchání vařte 3 až 5 minut, dokud omáčka nezhoustne do konzistence hustého sirupu.
- Náplň: Předehřejte troubu na 180 °C. Rozpalte olej. Přidejte česnek a cibuli a restujte asi 2 minuty. Přidejte hovězí maso a vařte 2 minuty, přičemž ho průběžně rozdělujte. Přidejte zbývající směs koření a restujte, dokud zcela nezhnědne. Přidejte smažené fazole, černé fazole, asi 1/4 šálku omáčky a sůl a pepř.
- Enchilady: Dno zapékací misky potřete trochou připravené omáčky. Na spodní třetinu tortill položte náplň. Srolujte ji a položte do zapékací misky švem dolů. Enchilady přelijte omáčkou, posypte sýrem a pečte 10 minut zakryté a poté 10 minut odkryté.