enchilada

Hovězí enchilady s chutnou omáčkou. Náš trik, který šetří čas, spočívá v použití jedné základní směsi koření pro omáčku i náplň.

Ingredience

Koření

  • 1 lžička sušené cibule
  • 1 lžička sušeného česneku
  • 1 polévková lžíce kmínu
  • 1 polévková lžíce papriky
  • 1 polévková lžíce sušeného oregana

Omáčka

  • lžíce olivového oleje
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 2 šálky kuřecího vývaru
  • 1 a 1/2 šálku rajčatové passaty
  • sůl a pepř

Maso

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 500 g mletého hovězího masa
  • 1 plechovka smažených fazolí
  • 400 g černých fazolí

Enchilady

  • 8 tortil
  • 150 g strouhaného čedaru

Postup

  1. Koření: Smíchejte všechny ingredience a odložte stranou.
  2. Omáčka: Rozpalte olej, přidejte mouku a promíchejte, aby se spojila v pastu. Za stálého míchání restujte asi 1 minutu. Přidejte 1/2 šálku kuřecího vývaru a ihned rozmíchejte do hladké konzistence. Přidejte zbývající kuřecí vývar, passatu, sůl, pepř a 2 lžíce připraveného koření. Mírně zvyšte teplotu a za pravidelného míchání vařte 3 až 5 minut, dokud omáčka nezhoustne do konzistence hustého sirupu.
  3. Náplň: Předehřejte troubu na 180 °C. Rozpalte olej. Přidejte česnek a cibuli a restujte asi 2 minuty. Přidejte hovězí maso a vařte 2 minuty, přičemž ho průběžně rozdělujte. Přidejte zbývající směs koření a restujte, dokud zcela nezhnědne. Přidejte smažené fazole, černé fazole, asi 1/4 šálku omáčky a sůl a pepř.
  4. Enchilady: Dno zapékací misky potřete trochou připravené omáčky. Na spodní třetinu tortill položte náplň. Srolujte ji a položte do zapékací misky švem dolů. Enchilady přelijte omáčkou, posypte sýrem a pečte 10 minut zakryté a poté 10 minut odkryté.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang