Carpaccio je velice oblíbený předkrm, který se připravuje téměř ze všech surovin jako je maso, ryby a mořské plody, zelenina nebo také ovoce. Klasické italské carpaccio, které bylo poprvé připraveno v Benátkách, se připravuje z hovězí svíčkové.

Carpaccio z hovězí svíčkové je výborný recept i ve chvíli, kdy je třeba shodit pár kilo. Hodí se výborně jako lehká večeře plná bílkovin.

Ingredience:

  • 200 g hovězí svíčkové
  • 100 g parmazánu
  • 100 g bylinkového salátu
  • sůl, pepř
  • olivový olej
  • balsamico
  • žampiony

Postup:  

Hovězí svíčkovou nakrájet na plátky a ty pak mezi kychyňskými fóliemi rozklepat na velice tenké plátky. Bylinkový salát lehce namarinovat a umístit na prostředek talíře, plátky masa pokládat na salát. Poté ochutit olejem, balsamicem, solí, pepřem a nakonec parmazánem, plátky žampiónů a rukolou.

A jeden tip na závěr. Carpaccio nemusí být pouze hovězí, může být také z řepy. Tady je oblíbený a chutný recept na carpaccio z červené řepy.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang