Carpaccio je velice oblíbený předkrm, který se připravuje téměř ze všech surovin jako je maso, ryby a mořské plody, zelenina nebo také ovoce. Klasické italské carpaccio, které bylo poprvé připraveno v Benátkách, se připravuje z hovězí svíčkové.
Carpaccio z hovězí svíčkové je výborný recept i ve chvíli, kdy je třeba shodit pár kilo. Hodí se výborně jako lehká večeře plná bílkovin.
Ingredience:
- 200 g hovězí svíčkové
- 100 g parmazánu
- 100 g bylinkového salátu
- sůl, pepř
- olivový olej
- balsamico
- žampiony
Postup:
Hovězí svíčkovou nakrájet na plátky a ty pak mezi kychyňskými fóliemi rozklepat na velice tenké plátky. Bylinkový salát lehce namarinovat a umístit na prostředek talíře, plátky masa pokládat na salát. Poté ochutit olejem, balsamicem, solí, pepřem a nakonec parmazánem, plátky žampiónů a rukolou.
A jeden tip na závěr. Carpaccio nemusí být pouze hovězí, může být také z řepy. Tady je oblíbený a chutný recept na carpaccio z červené řepy.