hovezi-bucek-recept

Dostali jste chuť na dokonale propečený hovězí bůček? Připravte si ho snadno díky našemu receptu.

Příprava

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 5 hodin

Ingredience

  • Mouka dle potřeby
  • 3 kg hovězího bůčku
  • 3 lžíce rostlinného oleje
  • 15 g nesoleného másla
  • 1 velká cibule nakrájená na plátky
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř
  • 1 l studené vody
  • 1 polévková lžíce vybraného koření
  • 2 lžíce hořčice

Postup

  1. Předehřejte troubu na 150 °C.
  2. Rozetřete mouku na velký kus pergamenového papíru nebo plechu na pečení. Bůček obalte v moučce a vydatně osolte a opepřete. Předehřejte velmi velkou pánev na vysokém plameni. Přidejte olej a zahřívejte, dokud se velmi nerozpálí.
  3. Přidejte bůček a smažte ho, jednou otočte, dokud nebude dobře propečený, asi 7 minut z první strany a 5 minut z druhé strany.
  4. Vnitřek vhodné pečicí nádoby s těsně přiléhající poklicí potřete máslem. Na dno hrnce naaranžujte cibuli v rovnoměrné vrstvě.
  5. Na cibuli položte bůček. Zalijte vodou a kolem bůčku posypte nakládacím kořením. Horní část masa potřete hořčicí. Na horní plotně přiveďte k varu, přeneste hrnec do trouby a přikryté za častého podlévání vařte 2 hodiny.
  6. Bůček otočte a přikrytý za častého podlévání vařte další hodinu a 15 minut. Bůček znovu otočte a za častého podlévání pečte odkrytý, dokud není dobře propečený a velmi měkký, tedy ještě asi 1 hodinu a 15 minut.
  7. Přeneste bůček na prkénko a přikryjte ho fólií, aby zůstal teplý. Lžící, naběračkou nebo odmašťovačem odstraňte tuk z tekutiny z vaření. Tekutinu z vaření přelijte do středně velkého hrnce.
  8. Ostrým nožem nakrájejte bůček na tenké plátky a přeneste jej na velký servírovací talíř. Znovu ohřejte tekutinu z vaření a přelijte jí nakrájený bůček. Ihned podávejte.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang