Dostali jste chuť na dokonale propečený hovězí bůček? Připravte si ho snadno díky našemu receptu.
Příprava
- Příprava: 10 minut
- Vaření: 5 hodin
Ingredience
- Mouka dle potřeby
- 3 kg hovězího bůčku
- 3 lžíce rostlinného oleje
- 15 g nesoleného másla
- 1 velká cibule nakrájená na plátky
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř
- 1 l studené vody
- 1 polévková lžíce vybraného koření
- 2 lžíce hořčice
Postup
- Předehřejte troubu na 150 °C.
- Rozetřete mouku na velký kus pergamenového papíru nebo plechu na pečení. Bůček obalte v moučce a vydatně osolte a opepřete. Předehřejte velmi velkou pánev na vysokém plameni. Přidejte olej a zahřívejte, dokud se velmi nerozpálí.
- Přidejte bůček a smažte ho, jednou otočte, dokud nebude dobře propečený, asi 7 minut z první strany a 5 minut z druhé strany.
- Vnitřek vhodné pečicí nádoby s těsně přiléhající poklicí potřete máslem. Na dno hrnce naaranžujte cibuli v rovnoměrné vrstvě.
- Na cibuli položte bůček. Zalijte vodou a kolem bůčku posypte nakládacím kořením. Horní část masa potřete hořčicí. Na horní plotně přiveďte k varu, přeneste hrnec do trouby a přikryté za častého podlévání vařte 2 hodiny.
- Bůček otočte a přikrytý za častého podlévání vařte další hodinu a 15 minut. Bůček znovu otočte a za častého podlévání pečte odkrytý, dokud není dobře propečený a velmi měkký, tedy ještě asi 1 hodinu a 15 minut.
- Přeneste bůček na prkénko a přikryjte ho fólií, aby zůstal teplý. Lžící, naběračkou nebo odmašťovačem odstraňte tuk z tekutiny z vaření. Tekutinu z vaření přelijte do středně velkého hrnce.
- Ostrým nožem nakrájejte bůček na tenké plátky a přeneste jej na velký servírovací talíř. Znovu ohřejte tekutinu z vaření a přelijte jí nakrájený bůček. Ihned podávejte.