Recept – křenová omáčka s hříbky
Ingredience: 500 g čerstvých hříbkůsůl3 žloutky100 ml sladké smetanycitronová...
Houbaření, to je skoro až národní sport pro čechy. Sbírání hub v klidném lese, kde v horkých letních dnech se každý může schovat do chládku, vyčistit hlavu od myšlenek a jen tak procházet tichým a klidným lesem. A když k tomu navíc dorazí člověk zpět domů s plným košíkem hub, o to je procházka v lese příjemnější.
Houby si samozřejmě nemusí každý vychutnávat pouze přes léto, ale při správném skladování se dají využívat celý rok. Ať už se jedná o zavařené houby, usušené houby nebo tepelně upravené a zamrazené.
Houby se v kuchyni dají použít téměř všude. V bramborových polévkách, v houbových polévkách, v různých omáčkách, pod maso na pečení, do slaných koláčů nebo i jen tak samotné jako příloha nebo hlavní jídlo, jako je smaženice nebo na způsob řízku v trojobalu. Variant jak zpracovat houby je mnoho.
Recept – křenová omáčka s hříbky
Ingredience: 500 g čerstvých hříbkůsůl3 žloutky100 ml sladké smetanycitronová...
Srnčí hřbet sous vide v pistáciové krustě
Srnčí hřbet má sice stejně jako například maso jelena či daňka relativně nízký obsah...
Houbové karbanátky s bylinkami
Houbové karbanátky mají svou specifickou chuť a především vůni. To je zřejmě důvod,...
Recept – houbové lasagne s cuketou
Ingredience: 600 g cukety250 g lasagní2 balíčky mozzarelly 300 ml mléka250 g ricotty1...
Guláš z hovězího srdce
Ingredience hovězí srdce cibule naložené nebo čerstvé houby gulášové...
Zelené kari s treskou, žampiony a lilkem
Poslední dobou mě hodně baví ostrá jídla, která jsou laděná trošku do Asie. Miluju v...
Řepa po burgundsku
S lednem si mnoho z nás dává nějaké předsevzetí. Že bude méně pít alkohol, že zhubne,...
Podzimní salát s dýní, quinoou a špenátem
Quinoa neboli merlík čilský je přirozeně bezlepková potravina, která se dá využívat...
Kuře na žampiónech
Ingredience 800 g vykostěného kuřecího masa250 g očištěných žampiónů2 cibulesůl,...
Slané koláče quiche z listového těsta – recept
Na tyto slané koláče jsem přišla docela náhodou. Chtěla jsem udělat quiche, ale nechtělo...
Recept – palačinky se zeleninou
Ingredience: 20 dkg hladké mouky3 vejce250 ml mléka1/2 kg čerstvých žampionů1/2 kg...
Recept – myslivecké roštěnky
Ingredience: ½ kg vepřových roštěnek10 dkg nakládaných kyselých hříbků100ml...
Recept – bůček se sýrovou nádivkou
Ingredience: ¾ kg libového bůčkusůlhladká mouka1 cibule150 g měkkého salámu100 g...
Recept – houbová omáčka s žampiony a taveným sýrem
Ingredience: 500 g žampionů3 cibulesůl100 g másla1 lžíce polohrubé mouky250 ml sladké...
Recept – chalupářská houbová omáčka
Ingredience: 500 g lesních hub4 lžíce oleje2 lžíce polohrubé mouky500 ml sladké...
Recept – houbová omáčka smetanová
Ingredience: 200 g čerstvých hříbků nebo žampiónůcitronová šťáva2 lžíce másla1...
Recept – koprová omáčka s houbami
Recept na koprovou omáčku se hodí mít po ruce. Koprovka jako jedna z klasik české kuchyně...
Recept – houbová omáčka s paprikami
Ingredience: 4 lžíce oleje1 cibule5 paprikpřibližně talíř směsi očištěných...
Recept – houbový guláš Franty houbaře
Ingredience: 1 kg nakrájených čerstvých hub2-3 lžíce sádla500 g cibule2 vrchovaté...
Houbový guláš se salámem
Ingredience: 800 g čerstvých hub nakrájených na větší kousky300 g měkkého salámu...
Teplý mrkvový salát s cizrnou
Po Vánocích není od věci trošku stravu zase odlehčit. Je ten správný čas začít jíst...
Palačinky plněné houbami
Palačinky plněné houbami jsou jedním z poměrně netradičních receptů, který není...
Sýrová roláda
Sýrová roláda je skvělou alternativou ke sladkým pokrmům, které se často připravují k...
Lilek plněný žampióny a rýží
Lilek plněný žampiony a rýží je vhodným hlavním chodem především pro ty, kteří nejí...
© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang