Ingredience
- 50 dkg čerstvých žampiónů či jiných hub
- 1 větší cibule
- 1 bobkový list
- 5 ks nového koření
- 3 ks černého pepře
- špetka soli
- 2 lžíce hladké mouky
- lžíce octa
- lžíce másla
- 2 dl kysané smetany
Postup
Houby nakrájíme na silnější plátky. Na másle zpěníme cibuli a zalijeme ji trochou vody. Přisypeme houby a okořeníme. Nesolíme v přípravě, až na konci. Dusíme asi 20 minut a podle potřeby podléváme vodou. V zakysané smetaně rozkvedláme mouku.
Aby se smetana nesrazila, zmírníme teplotu a za stálého míchání přilijeme k houbám. Dusíme ještě asi 15 minut. Hotový pokrm dochutíme octem a osolíme. Můžeme přidat lžičku másla.