Ingredience

  • 50 dkg čerstvých žampiónů či jiných hub
  • 1 větší cibule
  • 1 bobkový list
  • 5 ks nového koření
  • 3 ks černého pepře
  • špetka soli
  • 2 lžíce hladké mouky
  • lžíce octa
  • lžíce másla
  • 2 dl kysané smetany

Postup

Houby nakrájíme na silnější plátky. Na másle zpěníme cibuli a zalijeme ji trochou vody. Přisypeme houby a okořeníme. Nesolíme v přípravě, až na konci. Dusíme asi 20 minut a podle potřeby podléváme vodou. V zakysané smetaně rozkvedláme mouku.

Aby se smetana nesrazila, zmírníme teplotu a za stálého míchání přilijeme k houbám. Dusíme ještě asi 15 minut. Hotový pokrm dochutíme octem a osolíme. Můžeme přidat lžičku másla.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang