Připravte si tyto krémové houbové těstoviny. Smetana, parmezán, bílé víno, citronová kůra a petrželová nať jsou bohatou a chutnou večeří.
Ingredience
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce másla
- 1 cibule, nakrájená nadrobno
- 250 g jedlých kaštanů, nakrájených na plátky
- 1 stroužek česneku, jemně nastrouhaný
- 100 ml suchého bílého vína
- 200 ml smetany
- 1 citron, pouze kůra
- 200 g parmezánu, nastrouhaného, plus další na podávání
- 300 g těstovin tagliatelle nebo linguini
- ½ malého svazku petrželky, jemně nasekané
Postup
- Ve středně velkém hrnci rozehřejte olej a máslo. Cibuli smažte na mírném ohni 10 minut nebo dokud nezměkne a nezprůsvitní.
- Přidejte houby a vařte je 10 minut na mírném ohni. Přidejte česnek a vařte 2 minuty. Přidejte víno a přiveďte k varu, tekutinu zredukujte na polovinu.
- Přidejte smetanu a přiveďte k varu, poté přidejte citronovou kůru a parmazán. Dochuťte solí a velkým množstvím černého pepře.
- Mezitím uvařte těstoviny podle návodu na obalu. Ponechte si 100 ml vody z těstovin. Vhoďte těstoviny do pánve se smetanovou omáčkou a dostatečným množstvím vody z těstovin.
- Vmíchejte petrželku, rozdělte do misek a případně posypte dalším sýrem.