Houbové burgery Portobello jsou steakem mezi vegetariánskými burgery. Podávejte je na houskách se salátem, rajčaty a omáčkou aioli.
Příprava
- Příprava: 5 minut
- Vaření: 15 minut
- Přídavný čas: 15 minut
- Celkem: 35 minut
- Počet porcí: 4
Ingredience
- 4 kloboučky žampionů portobello
- ¼ šálku balzamikového octa
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce mletého česneku
- 1 lžička sušené bazalky
- 1 lžička sušeného oregana
- sůl a pepř podle chuti
- 4 plátky sýra provolone
Postup
- Kloboučky žampionů položte hladkou stranou nahoru do mělké misky.
- V malé misce vyšlehejte balsamico, olej, česnek, bazalku a oregano.
- Dochuťte solí a pepřem.
- Žampiony přelijte zálivkou.
- Nechte je asi 15 minut stát při pokojové teplotě a dvakrát je otočte.
- Gril předehřejte na středně vysokou teplotu.
- Grilovací rošty potřete olejem.
- Žampiony položte na gril a nechte si marinádu na potírání.
- Grilujte do změknutí, 5 až 8 minut z každé strany, často potírejte marinádou.
- Žampiony posypte sýrem a pokračujte v grilování, dokud se sýr nerozpustí, asi 2 minuty.