Pizzageta. Rychlejší než objednat pizzu, dokonalé, když nestihnete nakoupit. Vždy je v lednici rajčatový protlak v tubě, dnes se už dá koupit téměř všude. Odeberte jenom tolik, kolik potřebujete a zbytek uložte.
Třeba pro přípravu téhle improvizované pizzy z postarších baget. Na oblohu můžete použít aktuální obsah lednice – nekombinujte ale příliš mnoho výrazných surovin. Přípravu můžete svěřit i dětem, není však zaručeno, že v tom případě bude vše hotové za 15 minut.
Budete potřebovat:
- 2 střední francouzské bagety
- 2 lžíce rajského protlaku z tuby
- 1 menší stroužek česneku
- 2 lžíce kečupu – může být i pikantnější
- pár lístků čerstvého tymiánu / špetka sušeného oregana
- 1 balení mozzarelly
- cca 100 g výraznější uzeniny (pikantní salám, chorizo)
- 1 menší červená paprika
- 1 menší žlutá paprika
- hrst oliv
- hrst rukoly
Rozpalte troubu na 200 stupňů. Smíchejte protlak, kečup, rozmačkaný stroužek česneku a koření, když je směs hustá, přidejte lžíci oleje. Bagety podélně rozpulte, potřete směsí a obložte kousky mozzarelly, papriky, uzeniny a oliv. Zapékejte v rozehřáté troubě, až se sýr rozpustí a bageta zezlátne, cca 10 minut. Nechte zchladnout a posypte čerstvou rukolou.