Toast s avokádem je zdravější alternativou klasického toastu s máslem. Ne všichni však avokádu holdují – zvlášť u dětí může být proces zvykání si na tuto potravinu složitější. Děti tak mohou prozatím dostat opečený chléb s máslem a vajíčkem na hniličku.
Třízrnný toustový chléb s lehkou porézní střídou a měkkou zlatavou kůrkou. Obohacený slunečnicovými, lněnými a sezamovými semínky.
Budete potřebovat:
- třízrnný toastový chléb
- 2 vajíčka
- 1 avokádo
- ½ limetky
- olivový olej
- sůl, pepř a chilli vločky
Uvařte vajíčko na hniličku – vložte vejce (ideálně v pokojové teplotě) do vařící vody, vařte mírným varem 5 minut a zchlaďte. Zralé avokádo rozpulte, vyjměte pecku a vydlabejte.
Zakapejte šťávou z poloviny limetky, osolte, opepřete a vidličkou rozmačkejte. Třízrnný toastový chléb opečte, potřete pomazánkou z avokáda a obložte rozpůleným vajíčkem. Poprašte vločkami chilli podle chuti.