Hotovo do 15 minut – toast s avokádem

DietníSlané pečivoSlané receptySnackySnídaněZdraví
trizrnny_toastovy_chleb_s-avokadem-1024x666-3913382

Toast s avokádem je zdravější alternativou klasického toastu s máslem. Ne všichni však avokádu holdují – zvlášť u dětí může být proces zvykání si na tuto potravinu složitější. Děti tak mohou prozatím dostat opečený chléb s máslem a vajíčkem na hniličku.

trizrnny_toastovy_chleb_s-avokadem-1024x666-3913382

Třízrnný toustový chléb s lehkou porézní střídou a měkkou zlatavou kůrkou. Obohacený slunečnicovými, lněnými a sezamovými semínky.

Budete potřebovat:

  • třízrnný toastový chléb
  • 2 vajíčka
  • 1 avokádo
  • ½ limetky
  • olivový olej
  • sůl, pepř a chilli vločky

Uvařte vajíčko na hniličku – vložte vejce (ideálně v pokojové teplotě) do vařící vody, vařte mírným varem 5 minut a zchlaďte. Zralé avokádo rozpulte, vyjměte pecku a vydlabejte.

Zakapejte šťávou z poloviny limetky, osolte, opepřete a vidličkou rozmačkejte. Třízrnný toastový chléb opečte, potřete pomazánkou z avokáda a obložte rozpůleným vajíčkem. Poprašte vločkami chilli podle chuti.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang