Nic se nevyrovná tomuto receptu na horký jablečný cider v chladném zimním dni. Vychutnejte si teplý hrnek čerstvého jablečného cideru oslazeného javorovým sirupem. Začněte pouze s šesti proužky pomerančové a citrónové kůry a upravte dle chuti.
Příprava
- Příprava: 5 minut
- Doba vaření: 10 minut
- Celkem: 15 minut
- Počet porcí: 6
Ingredience
- 6 šálků jablečného moštu
- 1/4 šálku pravého javorového sirupu
- 2 tyčinky skořice
- 6 celých hřebíčků
- 6 celých bobulí nového koření
- 1 pomerančová kůra nakrájená na proužky
- 1 citrónová kůra nakrájená na proužky
Postup
- Do velkého nerezového hrnce nalijeme jablečný mošt a javorový sirup.
- Do středu čtvercového plátna nebo tenké látky položíme tyčinky skořice, hřebíček, bobule nového koření, pomerančovou a citrónovou kůru. Přehneme strany plátna tak, aby byl uzavřen a poté jej svážeme kuchyňským provázkem. Svazek koření vhodíme do směsi jablečného cideru.
- Hrnec postavíme na mírný oheň na 5-10 minut nebo dokud není cider velmi horký, ale ne vařící.
- Odstavíme cider z ohně. Svazek koření můžeme nyní vyhodit. Nandáme cider do velkých šálků nebo hrnků a podle potřeby přidáme do každé porce čerstvou skořicovou tyčinku.