Horkou irskou whisky připravíte během deseti minut.
Příprava
- Příprava: 10 minut
- Celkem: 10 minut
- Počet porcí: 1
Ingredience
- 8 celých hřebíčků
- 1 plátek citronu
- 1 lžíce bílého cukru
- ¾ šálku vroucí vody
- 1 džbánek irské whisky
Postup
- Hřebíček vtlačte do kůry plátku citronu po celém obvodu.
- Odložte stranou.
- Odměřte cukr do sklenice na víno.
- Do sklenice vložte kovovou lžičku zahnutou stranou nahoru.
- Hřbet lžíce zalijte vroucí vodou. Díky tomu se sklenice na víno nerozbije.
- Míchejte, aby se cukr rozpustil.
- Přilijte whisky a přidejte plátek citronu.
- Před vypitím nechte asi 1 minutu louhovat.