Tento recept na hořčičnou zeleninu je rychlý a snadný způsob, který vždy přináší česnekovou, dokonale osmaženou zeleninu.
Ingredience
- 1,5 kg hořčičné zeleniny (asi 2 svazky)
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 1/4 lžičky červených pepřových vloček (nepovinné)
- 1/2 lžičky soli
- 1/4 lžičky čerstvě mletého černého pepře
- 1 lžíce balzamikového octa
Recept je na 4 porce.
Postup
- Připravte hořčičnou zeleninu a česnek.
- Z 1,5 kilogramu hořčičné zeleniny ořízněte silné spodní stonky a vyhoďte je.
- Zeleninu s připojenými tenkými stonky nahrubo nasekejte (asi 12 šálků).
- Opláchněte je v cedníku, ale neosušujte.
- Nakrájejte na tenké plátky 3 stroužky česneku.
- Osmahněte česnek a vločky červené papriky.
- Ve velké široké pánvi s vysokým okrajem rozehřejte na středním plameni 2 lžíce olivového oleje, dokud se nezačne třpytit.
- Přidejte česnek a případně 1/4 lžičky vloček červené papriky.
- Za stálého míchání vařte, dokud se nerozvoní, asi 1 minutu (česnek nesmí zhnědnout).
- Přidejte hořčičnou zeleninu a povařte.
- Přidávejte hořčičnou zeleninu po několika hrstech a po každém přidání ji promíchejte, aby začala vadnout, dokud nepřidáte všechnu zeleninu.
- Vmíchejte 1/2 lžičky soli a 1/4 lžičky černého pepře.
- Přikryjte a za občasného míchání vařte, dokud hořčice nezměkne, 10 až 15 minut.
- Odstavte z ohně, vmíchejte 1 lžíci balzamikového octa a podávejte.