V tomto jednoduchém receptu na zeleninu zazáří hořčičná zelenina. Osmažte je s cibulí a česnekem a podávejte k jakémukoli jídlu, kterému prospěje pořádná dávka hořčice.
Příprava
- Příprava: 10 minut
- Vaření: 15 minut
- Celkem: 25 minut
- Počet porcí: 4
Ingredience
- 1/2 šálku cibule nakrájené na tenké plátky
- 1 lžíce extra panenského olivového oleje
- 2 stroužky česneku, mleté
- 450 g hořčičné zeleniny, omytá, velké stonky odstraněny, listy natrhány na velké kousky
- 2 až 3 lžíce kuřecího vývaru nebo zeleninového vývaru
- 1/4 lžičky tmavého sezamového oleje
- 1/4 lžičky soli
- 1/4 lžičky pepře
Postup
- Ve velké pánvi osmažte cibuli na olivovém oleji na středním plameni, dokud cibule nezačne hnědnout a karamelizovat, asi 10 minut.
- Přidejte prolisovaný česnek a vařte ještě minutu, dokud nevoní.
- Přidejte hořčičnou zeleninu a vývar. Vařte, dokud hořčičná zelenina nezvadne.
- Odstavte z ohně.
- Zeleninu promíchejte se sezamovým olejem a dochuťte solí a pepřem.