Tato mixovaná holandská omáčka má všechny ingredience a konzistenci jako klasická omáčka, avšak není potřeba dvojitý kotel a omáčka se nemusí oddělit.
Příprava
- Příprava: 5 minut
- Celkem: 5 minut
- Počet porcí: 6
Ingredience
- 3 žloutky
- 1 lžíce citronové šťávy
- ¼ lžičky dijonské hořčice
- 1 kapka pálivé pepřové omáčky (např. Tabasco)
- ½ šálku másla
Postup
- V nádobě mixéru smíchejte žloutky, citronovou šťávu, hořčici a pálivou paprikovou omáčku.
- Přikryjte a mixujte asi 5 sekund.
- Máslo vložte do skleněné odměrky.
- Zahřívejte ho v mikrovlnné troubě asi 1 minutu nebo dokud není horké a zcela rozpuštěné.
- Zapněte mixér na vysoké otáčky.
- Pomalu přilévejte rozpuštěné máslo tenkým proudem, dokud omáčka nezhoustne, asi 15 až 30 sekund.
- Omáčku udržujte až do podávání teplou tak, že nádobu mixéru vložíte do hrnce s horkou vodou z kohoutku.