Recept na nejlepší hnědé máslo

PomazánkyPřílohySlané recepty
Máslo

Vylepšete své recepty o oříškovou vůni hnědého másla. Snadno si ho vyrobíte doma a je vynikající na těstovinách, v omáčkách nebo v pečivu a dalších pokrmech.

Příprava

  • Vaření: 5 minut
  • Celkem: 5 minut
  • Počet porcí: 8

Ingredience

  • 113 g nesoleného másla (8 lžic)

Postup

  1. Rozpalte pánev se silným dnem na střední teplotu.
  2. Přidejte máslo (pokud ho nakrájíte na plátky, rozpustí se rovnoměrněji) a často šlehejte.
  3. Pokračujte ve vaření másla.
  4. Po rozpuštění máslo trochu zpění a pak ustoupí.
  5. Pozorně sledujte, jak se na dně pánve začnou tvořit lehce nahnědlé skvrny.
  6. Přivoňte si k máslu; mělo by mít oříškovou vůni.
  7. Nalijte do mísy, aby se máslo dále nerozvařilo a případně nepřipálilo.
  8. Máslo se dá snadno přepálit a z hnědého se stane spálené.
  9. Pokud máslo začne černat, doporučujeme ho vylít a začít znovu.
  10. Hnědé máslo použijte ihned nebo ho skladujte zakryté v lednici až týden.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang