Recept – brambory se zelím
Ingredience: 230 g nadrobno nakrájeného hlávkového zelí180 ml mléka1 nakrájený velký...
Hlavní jídla bývají nejklíčovějším jídlem dne, zpravidla se jedná o obědy či večeře. Hlavnímu jídlu může předcházet předkrm, poté polévka a po hlavním jídle může být doplněno ještě dezertem.
Oblíbenými hlavními jídly jsou omáčky s knedlíky, kdy zajisté tou nejoblíbenější omáčkou je svíčková omáčka. Dále také maso na mnoho způsobů s přílohami, kdy velmi oblíbeným českým hlavním jídlem je zajisté drůbeží řízek. Při dietní stravě je možné také jako hlavní jídlo připravit salát například s kuřecím masem, dressingem a krutony, ála Caesar.
Hlavním jídlem také může být i bezmasé jídlo, jako jsou různé grilované sýry, těstoviny se sýrovými nebo smetanovými omáčkami nebo i různé luštěninové saláty.
Ke každému hlavnímu jídlu je také důležitý pitný režim, který lze podpořit různými džusy, limonády nebo i jen obyčejnou vodou.
Recept – brambory se zelím
Ingredience: 230 g nadrobno nakrájeného hlávkového zelí180 ml mléka1 nakrájený velký...
Recept – čalamáda na maďarský způsob
Ingredience: 1 kg červených paprik nebo kapií500 g zelených paprik1 kg nedozrálých...
Recept – čočkoránky
Ingredience: 1 l čočkové polévky1 lžička majoránky2 stroužky česneku2 vejcepolohrubá...
Chlupaté knedlíky
Ingredience: 1/2 kg syrových brambor20 dkg vařených brambor 25 dkg hrubé mouky1...
Recept – brambory s cibulí a bylinkami
Ingredience: 900 g na kostky nakrájených brambor125 g másla1 červená cibule nakrájená na...
Recept – brynzové knedlíky
Ingredience: 250 g brynzy100 g krupice150 g strouhanky2 vejce100 g slaninysůl1 lžíce...
Cikánské ražniči
Ingredience 600 g pravé svíčkové3 středně velké cibule100 g slaninymletý pepř, sůl,...
Recept – cuketové karbanátky
Ingredience: 1 kg cuket2 vejce3 lžíce hladké mouky200 g strouhaného sýra1 hlavička...
Carpaccio z červené řepy – recept – s čerstvým sýrem a ořechy
Červená řepa je další ze seznamu sezónní zeleniny, která je výsluní a běžně k...
Úprava rajčat
Rajčata jsou velmi zdravou zeleninou, ze které vytvoříme víc než pět jídel. Pojďme si...
Tik ťak – je čas jíst!
V dnešním článku se budeme zabývat pravidelným stravováním. Jestli občas surfujete...
Křupavá kachní stehna a domácí houskový knedlík podle Romana Vaňka
Na 4 porce křupavých kachních stehen budete potřebovat: 4 kachní stehna (buď chlazená,...
Zlatý hřeb dne
Možná patříte právě mezi ty, kteří se pořádně naobědvají jen o víkendech. Je to...
Recept na lasagne s tofu
Recept na lasagne používá namísto masa 2 druhy tofu, které dodává organismu zdravé...
Dýně hokaido: Domácí ravioli s dýňovou nádivkou
Hokaido dýně najdete na podzim téměř na každém rohu a proto jsou recepty z...
Recept – guláš podle Jaroslava Haška
Ingredience: 20 dkg vepřové plece40 dkg hovězí plece15 dkg cibule10 dkg chleba5 dkg sádla5...
Recept – marinované maso na pánvi
Ingredience: maso (kuřecí, vepřové, králičí i rybí filety)vejcečesnekolejsolamyl...
Recept – jáhlová sekaná
Ingredience: 10 dkg jáhel5 dkg krup5 dkg pohanky2 dkg ovesných vloček7 vajec3 stroužky...
Recept – šťavnatá kuřecí játra v kečupové omáčce
Ingredience: 500 g kuřecích jater (cca 150 g na osobu)1 cibulepepřsůlmajoránkasladký...
Recept – holandský řízek
Ingredience: 500 g mletého libovějšího bůčku 100 g ementálu, eidamu nebo podobného...
Těstoviny s avokádem, cherry a piniovými oříšky
Tyto těstoviny jsou naprosto úžasné a fakt Vám doporučuji si je uvařit. Avokádo v...
Rychlý játrový guláš – recept
Játra jsou často opomíjenou surovinou při přípravě pokrmů. V játrech se v hojné míře...
Recept – křenová omáčka
Ingredience: 50 g másla2 lžíce hladké mouky100 ml mléka200 ml zakysané smetany200 ml...
Špenátové karbanátky (falafel) v pita chlebu
Na internetu obvykle najdete pod názvem špenátové karbanátky pouze špenát smíchaný s...
© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang