Gratinovaný humr Thermidor
Humr Thermidor je jedním z klasických receptů francouzské kuchyně. Vytvořil ho...
Hlavní jídla bývají nejklíčovějším jídlem dne, zpravidla se jedná o obědy či večeře. Hlavnímu jídlu může předcházet předkrm, poté polévka a po hlavním jídle může být doplněno ještě dezertem.
Oblíbenými hlavními jídly jsou omáčky s knedlíky, kdy zajisté tou nejoblíbenější omáčkou je svíčková omáčka. Dále také maso na mnoho způsobů s přílohami, kdy velmi oblíbeným českým hlavním jídlem je zajisté drůbeží řízek. Při dietní stravě je možné také jako hlavní jídlo připravit salát například s kuřecím masem, dressingem a krutony, ála Caesar.
Hlavním jídlem také může být i bezmasé jídlo, jako jsou různé grilované sýry, těstoviny se sýrovými nebo smetanovými omáčkami nebo i různé luštěninové saláty.
Ke každému hlavnímu jídlu je také důležitý pitný režim, který lze podpořit různými džusy, limonády nebo i jen obyčejnou vodou.
Gratinovaný humr Thermidor
Humr Thermidor je jedním z klasických receptů francouzské kuchyně. Vytvořil ho...
Do křupava pečený filet z candáta s kroupovým rizotem
Candát je jednou z nejchutnějších sladkovodních ryb. Dravá ryba z čeledi okounovitých se...
Dušené jehněčí kolínko
Jehněčí je mladé a málo tučné maso. Nemělo by chybět například při slavnostním...
Hovězí svíčková glasírovaná v misu s uzenou kaší v jasmínovém čaji a restovaným artičokem
Speciální slavnostní recept z hovězí svíčkové s netradiční uzenou bramborovou...
Domácí bramborové gnocchi se slaninou
Recepty s gnocchi jsou velmi jednoduché, přesto dokáží okouzlit celou rodinu i návštěvy....
Krůtí karbanátky s ovčí goudou
Tyhle karbanátky nebo taky burgery, chcete-li, vznikly s původní myšlenkou holandských...
Zapečené špagety s mozzarellou – recept
Tento snadný recept na zapečené špagety potěší každého, kdo je dostane na talíř....
Vysoký roštěnec – recept
Šťavnaté steakové maso s jemnými vláky, vysoká roštěná je prorostlejší než nízká a...
Makaróny se sýrem z tlakového hrnce – recept
Milujeme víceúčelové kuchyňské pomůcky, které nám usnadňují život, a proto je Instant...
Hovězí steak Fajitas
Klasický mexický recept na fajitas z proužků steaku, cibule a papriky, podávaný horký s...
Špenát restovaný na česneku – recept
Příprava Příprava: 6 minutVaření: 4 minutCelkem: 10 minut Porce: 6 Ingredience 1,5...
Omeleta z pštrosích vajec / míchaná vejce bhurgi – recept
Jedno pštrosí vejce odpovídá dvěma tuctům slepičích vajec! Jeden pták může snést 40-60...
Opečená žebírka na pánvi – recept
Výborný recept, který vám nezabere déle než 15 minut. Ingredience 1 vykostěný steak...
Bun Bo Nam Bo – recept
Vietnamská kuchyně se pyšní klasikou Bun Bo Nam Bo, která by neměla chybět na talíři...
Bulgur s chorizem a kořenovou zeleninou
Příprava: 5 minutVaření: 25 minutCelkem: 30 minutNáročnost: snadnéPorce:...
Grilovaná ryba mahi-mahi s lehkým dresinkem mojo
Připravte si doma vynikající grilovanou rybu mahi-mahi s báječným mojo...
Jak uvařit Mahi Mahi: nejlepší a nejjednodušší recept
Mahi-mahi je lahodná ryba, kterou si můžete připravit na spoustu různých způsobů....
Klasické italské lasagne – recept
Autentický italský recept na lasagne s krémovou bešamelovou omáčkou. Oblíbené rodinné...
Hovězí svíčková s portským vínem a česnekem -recept
Recept vhodný ke speciálnímu svátečnímu jídlu. Vyzkoušet můžete také lahodnou...
Sendvič s vepřovou panenkou – recept
Báječný sendvič amerického stylu se šťavnatou vepřovou panenkou v křupavém obalu....
Smažené kalamáry – rychlý domácí recept
Luxusní rychlá večeře, kterou potěšíte každou návštěvu. S jednoduchou rajčatovou...
Klasické boloňské lasagne – jednoduchý recept
Děti budou rády pomáhat s přípravou těchto nejjednodušších těstovin se slaninou, mletým...
Kuřecí křidélka Buffalo – recept
Tato snadno připravitelná pálivá křidélka jsou křupavá, aniž by se smažila. Vždycky...
Frittata z pštrosích vajec se slaninou, sýrem a bramborami – recept
Pěkné na pohled, ale co přesně se dělá s pštrosím vejcem? Lze ho použít celé na jeden...
© 2025 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang