
Klasické domácí lasagne – recept
Připravte si tyto snadné lasagne předem a uložte je v mrazáku nevařené, až je budete...
Hlavní jídla bývají nejklíčovějším jídlem dne, zpravidla se jedná o obědy či večeře. Hlavnímu jídlu může předcházet předkrm, poté polévka a po hlavním jídle může být doplněno ještě dezertem.
Oblíbenými hlavními jídly jsou omáčky s knedlíky, kdy zajisté tou nejoblíbenější omáčkou je svíčková omáčka. Dále také maso na mnoho způsobů s přílohami, kdy velmi oblíbeným českým hlavním jídlem je zajisté drůbeží řízek. Při dietní stravě je možné také jako hlavní jídlo připravit salát například s kuřecím masem, dressingem a krutony, ála Caesar.
Hlavním jídlem také může být i bezmasé jídlo, jako jsou různé grilované sýry, těstoviny se sýrovými nebo smetanovými omáčkami nebo i různé luštěninové saláty.
Ke každému hlavnímu jídlu je také důležitý pitný režim, který lze podpořit různými džusy, limonády nebo i jen obyčejnou vodou.
Klasické domácí lasagne – recept
Připravte si tyto snadné lasagne předem a uložte je v mrazáku nevařené, až je budete...
Vepřová panenka se směsí koření – recept
Vepřová panenka může mít mnoho příchutí, ovšem ta se směsí česneku, oregana, kmínu,...
Zapečené těstoviny s kuřecím masem – recept
Vychutnejte si zapečené těstoviny se sýrem a kuřecím masem jako nejlepší rodinnou večeři...
Pečené zeleninové lasagne – recept
Tento vegetariánský pokrm v italském stylu si zamilují mladí, staří i všichni ostatní....
Zapečené těstoviny s tuňákem – recept
Připravte si tuto levnou pochoutku z běžně dostupných ingrediencí, tuňáka z konzervy a...
Nejlepší obalovaná cuketa v těstíčku
Obalovaná cuketa. První recept, po kterém v létě sahá každý, komu tato chutná zelenina...
Krokety se sýrem – recept
Ingredience 400 g brambor vařených ve slupce 1/2 šálku hrubé mouky100 g strouhaného...
Bouillabaisse – recept
Bouillabaisse je tradiční provensálská rybí polévka, původem z přístavu města Marseille....
Rajská omáčka – nejlepší recept z protlaku
Klasika a stálice českých kuchyní. Voňavá, nasládlá a sytě červená. Taková přesně je...
Játrová omáčka – nejlepší recept
Játrová omáčka se dá připravit na mnoho způsobů. Jaké jsou varianty této výborné...
Lečo z cukety – recept
Nejchutnější jídla se obvykle skládají jen z pár základních surovin. Přesně to je...
Recept – italská rajská omáčka na těstoviny
Ingredience: 800 g konzervovaných loupaných rajčat1 cibule3-4 stroužky česneku1 lžíce...
Těstovinový salát s kuřecím masem – recept
I takové jednoduché jídlo jakým se zdá být těstovinový salát s kuřecím masem,...
Recept – kuřecí rizoto
Ingredience: 1/2 kg kuřecích prsíček2 sáčky rýžemrkevpérkukuřicehrášekpaprikakari...
Recept – rajská omáčka se smetanou
Rajská omáčka je vhodná například i k plněným paprikám s mletým masem, kde předpečené...
Cuketové nudle a špagety – recept – jak udělat
Cuketové nudle, známé také jako "zoodles" (spojení anglických slov zucchini a noodles), jsou...
Krevety aglio olio
Mnoho lidí mořské plody buď miluje nebo nenávidí. Tak nějak nic mezi tím. Od nenávisti k...
Recept – brambory se zelím
Ingredience: 230 g nadrobno nakrájeného hlávkového zelí180 ml mléka1 nakrájený velký...
Recept – čalamáda na maďarský způsob
Ingredience: 1 kg červených paprik nebo kapií500 g zelených paprik1 kg nedozrálých...
Recept – cuketové karbanátky
Ingredience: 1 kg cuket2 vejce3 lžíce hladké mouky200 g strouhaného sýra1 hlavička...
Carpaccio z červené řepy – recept – s čerstvým sýrem a ořechy
Červená řepa je další ze seznamu sezónní zeleniny, která je výsluní a běžně k...
Křupavá kachní stehna a domácí houskový knedlík podle Romana Vaňka
Na 4 porce křupavých kachních stehen budete potřebovat: 4 kachní stehna (buď chlazená,...
Recept – šťavnatá kuřecí játra v kečupové omáčce
Ingredience: 500 g kuřecích jater (cca 150 g na osobu)1 cibulepepřsůlmajoránkasladký...
Recept – holandský řízek
Ingredience: 500 g mletého libovějšího bůčku 100 g ementálu, eidamu nebo podobného...
© 2025 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang