Havajské plátky se šunkou a sýrem se skvěle hodí pro malé pohoštění přátel a známých.
Příprava
- Příprava: 15 minut
- Pečení: 35 minut
- Celkem: 50 minut
Ingredience
- Olej ve spreji
- ½ šálku másla
- 1 cibule, mletá
- 3 lžíce dijonské hořčice
- 1 lžíce máku
- 2 lžičky worcestrové omáčky nebo více podle chuti
- 12 kusů sladkých bulek/baget
- 450 g nakrájené šunky
- 8 plátků švýcarského sýra
Postup
- Předehřejte troubu na 175 °C. Postříkejte zapékací misku sprejem na pečení.
- V hrnci na středně nízkém ohni rozpusťte máslo a na rozpuštěném másle vařte a míchejte cibuli, dokud nezměkne, 5 až 10 minut. Přidejte hořčici, mák a worcestrovou omáčku. Vařte a míchejte 5 minut.
- Do připravené zapékací misky naaranžujte spodní část baget. Navrch dejte 2/3 cibulové směsi. Na každou rolku přidejte šunku a sýr.
- Na vrstvu sýra položte vršky baget a potřete je zbývající cibulovou směsí. Mísu přikryjte alobalem.
- Pečte v předehřáté troubě 15 minut. Odstraňte alobal a pečte, dokud vršky rohlíků lehce nezhnědnou, 5 až 10 minut.