Křehké, aromatické králičí maso v kombinaci se zakysanou smetanou a kořením tvoří úžasný pokrm hasenpfeffer.

Ingredience

  • 1 velká cibule nakrájená na plátky
  • 3 šálky bílého octa
  • 3 šálky vody
  • 1 lžíce nakládacího koření
  • 2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 2 bobkové listy
  • 8 celých hřebíčků
  • 1 králík (1125 g), stažený z kůže, nakrájený na kousky o velikosti porce
  • 1/4 šálku hladké mouky
  • 2 až 3 lžíce másla
  • 1 šálek zakysané smetany

Postup

  1. Ve velké nekovové míse smíchejte cibuli, ocet, vodu a koření.
  2. Přidejte kousky králíka.
  3. Přikryjte a za občasného otáčení uložte na 48 hodin do chladničky.
  4. Maso vyjměte, sceďte a marinádu si uschovejte.
  5. Maso dobře osušte.
  6. Lehce ho obalte v mouce.
  7. Na velké pánvi rozpusťte máslo.
  8. Maso dobře opečte.
  9. Postupně přidejte 2 až 2 a 1/2 šálku vyhrazené marinády.
  10. Přikryjte a přiveďte k varu.
  11. Snižte teplotu a vařte do změknutí, asi 30 minut.
  12. Maso vyjměte na teplý talíř.
  13. Do šťávy z pánve přidejte zakysanou smetanu. Míchejte, dokud se maso neprohřeje.
  14. Lžící přelijte králíka.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang