Tyto šťavnaté a křehké placičky v celozrnných houskách jsou zdravým a sytým sendvičem.
Příprava
- Příprava: 30 minut
- Celkem: 30 minut
- Počet porcí: 6
Ingredience
- 1 velké vejce, lehce našlehané
- 2/3 šálku měkké celozrnné strouhanky
- 1/2 šálku jemně nasekaného celeru
- 1/4 šálku jemně nasekané cibule
- 1 lžíce mleté čerstvé petrželky
- 1 lžička worcestrové omáčky
- 1 lžička sušeného oregana
- 1/2 lžičky soli
- 1/4 lžičky pepře
- 600 g libového mletého krůtího masa
- 6 celozrnných hamburgerových housek, rozdělených na části
Postup
- V malé misce smíchejte vejce, strouhanku, celer, cibuli, petrželku, worcestrovou omáčku a koření.
- Krůtí maso rozdrobte do mísy a lehce, ale důkladně promíchejte.
- Vytvarujte 6 placiček.
- Na vymaštěném grilu je přikryté opékejte na středním ohni nebo opékejte ve vzdálenosti 10 cm od ohně 5-6 minut z každé strany nebo dokud teploměr neukáže 70 °C a šťáva není čirá.
- Podávejte v houskách.