Tyto nadýchané domácí housky na burgery jsou velmi chutné a zároveň jednoduché na přípravu. Použít je můžete na přípravu klasických i vegan burgerů.
Příprava
- Příprava: 20 minut
- Pečení: 10 minut
- Celkem: 30 minut
- Počet porcí: 12
Ingredience
- 2 lžíce sušeného droždí
- 1 šálek plus 2 lžíce teplé vody
- 1/3 šálku rostlinného oleje
- 1/4 šálku cukru
- 1 velké vejce
- 1 lžička soli
- 3 až 3 a 1/2 šálku univerzální mouky (hladká, lze použít i polohrubou)
Postup
- Ve velké míse rozpusťte droždí v teplé vodě. Přidejte olej a cukr. Nechte 5 minut stát.
- Přidejte vejce, sůl a tolik mouky, aby vzniklo vláčné těsto.
- Následně ho vyklopte na pomoučněnou plochu a hněťte, dokud nebude hladké a pružné.
- Rozdělte ho na 12 dílů a z každého vytvarujte kouli. Klademe je na vymaštěné plechy ve vzdálenosti 3 cm od sebe.
- Předehřejte troubu na 220 °C. Mezitím těsto přikryjte a nechte 10 minut stát.
- Pečeme dozlatova 8-12 minut. Vyjměte je z plechů a dejte vychladnout na mřížku.