Tento recept na halušky se připravuje z máslových nudlí, smaženého zelí a cibule. Je to skvělý, chuťově výrazný pokrm.
Příprava
- Příprava: 15 minut
- Vaření: 45 minut
- Celkem: 1 hodina
- Počet porcí: 12 porcí
Ingredience
- 1 balení halušek
- 1 šálek másla
- 2 velké cibule, nakrájené na kousky
- 2 malé hlávky zelí, nakrouhané na nudličky a nakrájené na centimetrové kousky
- sůl a mletý černý pepř
Postup
- Předehřejte troubu na 150 °C.
- Naplňte velký hrnec mírně osolenou vodou a přiveďte ji k varu.
- Vmíchejte halušky a znovu přiveďte k varu.
- Halušky vařte odkryté za občasného míchání, asi 5 minut.
- Slijte a dejte stranou.
- Rozpusťte 1/2 hrnku másla ve velké pánvi na středně nízkém ohni.
- Přidejte cibuli.
- Vařte a míchejte, dokud nezesklovatí, 5 až 10 minut.
- K cibuli přidejte zelí a zbývající 1/2 šálku másla.
- Vařte a míchejte, dokud zelí nezměkne, avšak nezhnědne, 5 až 8 minut.
- Dochuťte solí a černým pepřem.
- Uvařené halušky a zelnou směs vložte do velké zapékací mísy a jemně promíchejte.
- V případě potřeby posypte solí a černým pepřem.
- V předehřáté troubě pečte 30 až 40 minut dozlatova.
Poznámka:
Před pečením můžete do směsi zelí a halušek přidat 3 plátky slaniny, abyste získali další chuť. Z tohoto receptu se připravuje velké množství, takže se o něj podělte s rodinou a přáteli, kteří ho ještě nikdy nezkusili.