Připravte si vlastní gyros, který můžete podávat na pita chlebu nebo na rýži basmati se salátem, cibulí, rajčaty, omáčkou tzatziki a sýrem feta.
Příprava
- Příprava: 20 minut
- Vaření: 1 hodina a 15 minut
- Celkem: 1 hodina 35 minut
- Porce: 8
Ingredience
- ¼ šálku nakrájené červené cibule
- 1 lžíce mletého česneku
- 1 lžíce sušené majoránky
- 1 lžíce mletého sušeného rozmarýnu
- 2 lžičky soli
- ½ lžičky čerstvě mletého černého pepře
- 0,5 kg mletého hovězího masa
- 0,5 kg mletého jehněčího masa
Postup
Předehřejte troubu na 175 °C.
Červenou cibuli zpracujte v kuchyňském robotu, dokud nebude jemně mletá. Přidejte česnek a zpracovávejte, dokud se česnek s cibulí dobře nespojí. Do cibulové směsi vmíchejte majoránku, rozmarýn, sůl a černý pepř.
Postupně smíchejte mleté hovězí a jehněčí maso s cibulí a kořením tak, že do směsi střídavě přidáváte malé množství každého masa a mícháte, dokud se obojí dobře nezapracuje. Pevně vytvarujte masovou směs do bochníku a ujistěte se, že v mase nejsou žádné vzduchové kapsy.
Pečte v předehřáté troubě, dokud není střed masa růžový, přibližně 75 minut. Slijte tuk a podávejte na tenké plátky.
Výživové údaje na jednu porci
- 224 kalorií
- bílkoviny 21,7 g
- sacharidy 1,3 g
- tuk 14g
- cholesterol 79,8 mg
- sodík 537,5 mg