Zvěřinové pokrmy se těší velké popularitě nejen na podzim. Pokud si i vy chcete doma připravit k obědu či večeři zvěřinu, můžete vyzkoušet tento výborný guláš z kance.
Ingredience
- 1 kg kančího masa
- 1 kg cibule
- 1 bobkový list
- 2 ks nového koření
- 5 ks pepře
- 3 ks jalovce
- sůl
- olej nebo sádlo
- 1 lžíce sladké papriky
- 1/2 hrnku sladké smetany ke šlehání
- 1-2 krajíčky chleba (ne čerstvého)
- 1 chilli paprička
- 5 stroužků česneku
- na kolečka krájená cibule
- brusinky
Postup
Pokrájenou cibulku osmahneme na sádle, přidáme kančí pokrájené maso a osmahneme, až se skoro připálí. Zasypeme sladkou paprikou, rozdrceným kořením a zalijeme vařící vodou. Vaříme do měkka. Zhruba v polovině vaření osolíme. Přidáme nahrubo pokrájené česneky, celou chilli papričku a krátce povaříme.
Nakonec na struhadle nastrouháme chléb, aby se omáčka zahustila. Chléb rozvaříme a přidáme sladkou smetanu na zjemnění. Na talíři ozdobíme cibulí a doprostřed dáme lžičku brusinek. Jako přílohu podáváme, rýži, chléb a knedlík.