Tento gurmánský recept na smažený sýr je vylepšenou variantou klasického sýra. Díky několika trikům má sýr lepkavou, kouřovou a slaně-sladkou chuť.
Příprava
- Příprava: 5 minut
- Vaření: 5 minut
- Celkem: 10 minut
- Počet porcí: 1
Ingredience
- 2 lžíce majonézy
- 2 plátky kváskového chleba
- 3 až 4 lžíce strouhaného uzeného sýra gouda
- 3 až 4 lžíce strouhaného sýra čedar (nebo jiného sýra dle výběru)
- 1 lžíce fíkového, rajčatového nebo meruňkového džemu
- 1 lžička medu nebo 6 plátků jablek nebo hrušek
Postup
- Každý krajíc chleba namažte zvenku majonézou a jeden krajíc chleba zevnitř namažte džemem nebo medem.
- Položte pánev na středně vysokou teplotu a přidejte jeden plátek chleba majonézou dolů. Navrch položte rozdrobený sýr (a jablko, pokud jej použijete) a druhý plátek chleba.
- Pečte, dokud není chléb zlatohnědý a opečený, pak jej obraťte a pečte ještě několik minut, dokud není druhý plátek chleba opečený a sýr teplý.