Pochoutky z grilu patří mezi velmi populární pokrmy. Tento marinovaný flank steak na grilu si stejně, jako vynikající marinádu, připravíte snadno a během chvilky, a určitě si na něm pochutnáte.
Příprava
- Příprava: 10 minut
- Vaření: 20 minut
- Marinování: 2 hodiny
- Celkem: 2 hodiny 30 minut
Ingredience na marinádu
- Extra panenský olivový olej (1/3 šálku)
- Rozdrcený česnek (2 stroužky)
- Vinný ocet (2 lžíce)
- Sojová omáčka (1/3 šálku)
- Med (1/4 šálku)
- Mletý černý pepř (1/2 lžičky)
Ostatní ingredience
- Flank steak (1 ks)
- Sůl
- Pepř (dle chuti)
Postup
Ve vhodné míse smíchejte všechny ingredience na marinádu. Do mísy vložte steak a otáčejte, aby se ze všech stran pokryl marinádou. Ponechte v chladničce ideálně přes noc.
Rozpalte gril na nejvyšší stupeň. Vyjměte steak z marinády, opatrně setřepejte zbylou marinádu a podle chuti jemně osolte a opepřete. Vložte steak na gril a grilujte z každé strany 1 – 2 minuty. Snižte teplotu a grilujte několik dalších minut.