Připravte si doma lahodný grilovaný kuřecí sendvič Santa Fe s kuřecím masem, sýrem a vynikajícím kořením.
Příprava
- Příprava: 15 minut
- Vaření: 30 minut
- Celkem: 45 minut
Ingredience na sendvič
- 500 g kuřecích prsou bez kůže, nakrájených na tenké plátky
- olivový olej
- sůl a pepř
- 1 paprika nakrájená na kousky
- 1 malá cibule, nakrájená na plátky
- 1 avokádo nakrájené na plátky
- 4 plátky sýru pepper jack nebo jiného dle chuti
- 4 plátky kváskového chleba
Ingredience na majonézu
- 2 polévkové lžíce čerstvé bazalky, mleté
- 2 polévkové lžíce čerstvého koriandru, mletého
- 1 polévková lžíce čerstvé pažitky, mleté
- 1 šálek majonézy
- 1 lžička mletého chilli
- sůl a pepř
Postup
- V malé misce smíchejte všechny ingredience na chilli bylinkovou majonézu. Dochuťte solí a pepřem a dejte stranou. V chladničce lze skladovat až týden.
- Předehřejte gril na střední teplotu. Kuře a papriky potřete olivovým olejem a osolte a opepřete. Přidejte kuře i papriky na předehřátý gril a grilujte, dokud papriky nezačnou uhelnatět a kuře není dobře propečené. Otočte. Grilujte asi 4 minuty z každé strany. Odložte stranou.
- Do malé pánve přidejte ⅓ šálku olivového oleje a zahřejte ji na středním/nízkém ohni. Přidejte cibuli a míchejte, dokud cibule nezačne hnědnout a nezměkne – asi 10 minut.
- Na jednu polovinu kváskového chleba namažte bylinkovou majonézu a připravte jeden sendvič po druhém. Na zkaramelizovanou cibuli navrstvěte papriku, avokádo, grilované kuře a sýr pepper jack. Druhým kouskem chleba přiklopte sendvič a zbylý chléb potřete olivovým olejem. Postup opakujte se zbývajícími ingrediencemi.
- Sendviče položte na předehřátou pánev na nízký výkon. Nechte 5-7 minut opékat, obraťte a pokračujte v opékání, dokud se sýr nezačne rozpouštět. Každý sendvič rozkrojte napůl a pochutnejte si.