Kdo by nemiloval kukuřičné klasy? S naším receptem si můžete snadno a rychle připravit vynikající grilovaný kukuřičný klas doma.
Příprava
- Příprava: 25 minut
- Vaření: 25 minut
- Celkem: 50 minut
Ingredience na klasy
- 8 kukuřičných klasů
- Sůl
Ingredience na omáčku
- 2 lžíce oleje
- 1/2 malé červené cibule, nakrájené nadrobno
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 2 lžičky španělské papriky
- 1/2 lžičky kajenského pepře
- 1 lžička opražených kmínových semínek
- 1 polévková lžíce chilli
- 1/2 šálku vody
- 1 a půl tyčinky nesoleného másla, mírně změklého
- 1 lžička worcesterové omáčky
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř
Ingredience na bylinkové máslo
- 2 tyčinky nesoleného másla
- 1/4 šálku nasekaných čerstvých bylinek (bazalka, pažitka nebo estragon)
- 1 lžička soli
- Čerstvě mletý černý pepř
Postup
- Rozehřejte gril na střední teplotu. Vnější slupky stáhněte dolů ke dnu klasu. Z každého kukuřičného klasu ručně odstraňte vlákna. Sklopte slupky zpět na místo a vložte kukuřičné klasy na 10 minut do velké mísy se studenou vodou a 1 lžící soli.
- Omáčka na grilování: Na středně velké pánvi rozehřejte olej, až se z něj bude téměř kouřit. Přidejte cibuli a vařte ji 2 až 3 minuty, dokud nezměkne. Přidejte česnek a vařte 30 sekund. Přidejte papriku, kajenský pepř, kmín a prášek chili a vařte 1 minutu. Přidejte 1/2 šálku vody a vařte, dokud směs nezhoustne a voda se nezredukuje. Nechte mírně vychladnout.
- Směs vložte do kuchyňského robotu, přidejte směs koření a worcesterovou omáčku a zpracujte do hladka. Dochuťte solí a pepřem, směs vyškrábněte do malé misky, přikryjte a dejte do chladničky alespoň na 30 minut, aby se chutě spojily. Před podáváním uveďte směs do pokojové teploty.
- Vyjměte kukuřici z vody a setřeste přebytečnou vodu. Kukuřici položte na gril, zavřete kryt a grilujte 15 až 20 minut, každých 5 minut ji otočte, nebo dokud zrna po propíchnutí nožem nezměknou. Odstraňte slupky a konzumujte na klasu nebo vyjměte zrna. Podávejte s omáčkou a/nebo bylinkovým máslem. Kukuřici potřete ještě horkou.