Recept na grilovaný kebab

GrilováníKuřecí masoMaso
Grilovaný kebab

Tyto kebaby se připravují ze špízového masa s paprikou, cibulí a žampiony v medové teriyaki omáčce.

Příprava

  • Příprava: 30 minut
  • Vaření: 10 minut
  • Přídavný čas: 4 hodiny
  • Celkem: 4 hodiny 40 minut
  • Počet porcí: 10

Ingredience

  • ½ šálku teriyaki omáčky
  • ½ šálku medu
  • ½ lžičky česnekového prášku
  • ½ špetky mletého zázvoru
  • 700 g vykostěných kuřecích prsou bez kůže – nakrájených na kostky
  • 450 g hovězí svíčkové, nakrájené na centimetrové kostky
  • 2 červené papriky, nakrájené na 2palcové kousky
  • 1 velká sladká cibule, oloupaná a nakrájená na klínky
  • 1 a ½ šálku celých čerstvých žampionů
  • špízy

Postup

  1. Ve velkém uzavíratelném plastovém sáčku smíchejte teriyaki omáčku, med, česnekový prášek a zázvor.
  2. Do sáčku vložte kuřecí maso, hovězí maso, červenou papriku, klínky cibule a žampiony.
  3. Uzavřete a uložte do chladničky na 4 hodiny až přes noc.
  4. Předehřejte gril na středně vysoký žár. Grilovací rošt lehce potřete olejem.
  5. Marinádu vylijte. Maso a zeleninu navlékněte na špejle a nechte mezi nimi malý prostor.
  6. Grilujte špízy a podle potřeby je otáčejte, dokud není maso propečené a zelenina měkká, asi 10 minut.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang