Tento recept na grilovaný tri-tip s kořením chutná gurmánsky, ale ve skutečnosti je velmi snadný na přípravu. Je to ideální večeře pro hosty. Určitě udělá dojem.
Ingredience
- 1,8 kg hovězí pečeně tri-tip
- 4 stroužky česneku, oloupané a nakrájené na velmi tenké plátky
- ⅓ šálku soli
- ⅓ šálku černého pepře
- ⅓ šálku česnekové soli
Postup
- Ostrým nožem nařízněte do horní části pečeně malé zářezy; do nich vložte plátky česneku.
- V malé misce smíchejte sůl, pepř a česnekovou sůl; potřete jimi celý tri-tip a dejte do chladničky na nejméně 1 hodinu nebo až na 1 den. Asi 20 minut před grilováním vyjměte tri-tip z chladničky.
- Předehřejte venkovní gril na vysokou teplotu a rošt lehce potřete olejem.
- Umístěte maso přímo nad plamen, aby se maso opeklo a zachytilo šťávu, asi 5 až 10 minut z každé strany.
- Ztlumte gril na střední teplotu a za občasného otáčení grilujte dalších 25 až 30 minut. Teploměr pro okamžité měření teploty vložený do středu by měl ukázat 63 °C pro středně propečené maso.
- Před krájením nechte 5 minut stát volně přikryté alobalem.