Ingredience na rybu
- filet mořského vlka 150-200g
- ½ pomeranče
- šťáva z ½ pomeranče
- lžička pomerančové kůry
- lžička olivového oleje
- šťáva z ½ limetky
- lžička medu
- čerstvá máta nebo zázvor
- sůl a pepř na dochucení
Postup
Nejprve si připravíme marinádu z olivového oleje, medu, šťávy z pomeranče a limetky, pomerančové kůry, nasekané máty nebo zázvoru, soli a pepře. Do hotové marinády dáme filet mořského vlka a necháme v chladu alespoň 30-60 minut odstát. Poté dáme filet na rozpálený gril a grilujeme z každé strany asi 5-7 minut, v průběhu potíráme marinádou.
Ingredience na salát
- bulgur 50 g (syrový stav)
- rukola 100 g
- cherry rajčátka 100 g
- červená paprika 100 g
- olivový olej 10 g
- šťáva z limetky
- balzamikový krém (nemusí být)
- pepř a sůl na dochucení
Postup
Uvaříme 50 g bulguru podle návodu na obalu. Mezitím si omyjeme rukolu, kterou dáme společně s nakrájenými rajčátky a červenou paprikou do misky. Ochutíme olivovým olejem, šťávou z limetky, balzamikovým krémem, pepřem a solí. Na závěr přidáme do zeleninového salátu uvařený bulgur a pořádně promícháme. Podáváme s grilovanou rybou.
Do bulguru lze také přidat zelené fazolové lusky, které jsou plné vitamínů a minerálů. Zbylé lusky, které se nespotřebují, je možné využít např. při přípravě fazolek na kyselo.