Grilovaný filet mořského vlka v pomerančové marinádě se salátem z bulguru

BulgurDressingyGrilované rybyHlavní jídlaMarinádyRybySaláty

Ingredience na rybu

  • filet mořského vlka 150-200g
  • ½ pomeranče
  • šťáva z ½ pomeranče
  • lžička pomerančové kůry
  • lžička olivového oleje
  • šťáva z ½ limetky
  • lžička medu
  • čerstvá máta nebo zázvor
  • sůl a pepř na dochucení

Postup

Nejprve si připravíme marinádu z olivového oleje, medu, šťávy z pomeranče a limetky, pomerančové kůry, nasekané máty nebo zázvoru, soli a pepře. Do hotové marinády dáme filet mořského vlka a necháme v chladu alespoň 30-60 minut odstát. Poté dáme filet na rozpálený gril a grilujeme z každé strany asi 5-7 minut, v průběhu potíráme marinádou.

Ingredience na salát

  • bulgur 50 g (syrový stav)
  • rukola 100 g
  • cherry rajčátka 100 g
  • červená paprika 100 g
  • olivový olej 10 g
  • šťáva z limetky
  • balzamikový krém (nemusí být)
  • pepř a sůl na dochucení

Postup

Uvaříme 50 g bulguru podle návodu na obalu. Mezitím si omyjeme rukolu, kterou dáme společně s nakrájenými rajčátky a červenou paprikou do misky. Ochutíme olivovým olejem, šťávou z limetky, balzamikovým krémem, pepřem a solí. Na závěr přidáme do zeleninového salátu uvařený bulgur a pořádně promícháme. Podáváme s grilovanou rybou.

Do bulguru lze také přidat zelené fazolové lusky, které jsou plné vitamínů a minerálů. Zbylé lusky, které se nespotřebují, je možné využít např. při přípravě fazolek na kyselo.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang