Skvělý recept na grilovaný ananas

Grilované ovoceGrilování
grilovany-ananas-6009386

Grilovaný ananas je tak snadný a opravdu dobrý. Pálivá omáčka mu dodá šťávu a sníží sladkost. Podávejte je jako občerstvení, zatímco se bude připravovat zbytek grilované hostiny, ale pozor, rychle mizí.

Příprava

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 5 minut
  • Čas navíc: 30 minut
  • Celkem: 45 minut
  • Počet porcí: 12 porcí

Ingredience

  • 1 čerstvý ananas – oloupaný, zbavený jádřinců a nakrájený na 1 cm kroužky
  • 3 lžíce rozpuštěného másla
  • ¼ lžičky medu
  • 1 kapka pálivé pepřové omáčky
  • sůl podle chuti

Postup

  1. Ananasové kroužky vložte do velkého uzavíratelného plastového sáčku.
  2. Přidejte máslo, med, pálivou pepřovou omáčku a sůl.
  3. Sáček uzavřete a protřepejte, aby se rovnoměrně obalil.
  4. Marinujte alespoň 30 minut, nejlépe však přes noc.
  5. Předehřejte venkovní gril na vysokou teplotu a rošt lehce potřete olejem.
  6. Ananasové kroužky grilujte, dokud se neprohřejí a neobjeví se na nich grilovací stopy, 2 až 3 minuty z každé strany.

Tip: Plátky ananasu můžete pro snadnější manipulaci nakrájet na klínky a před grilováním je navléknout na špejle.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang