Grilovaný ananas je tak snadný a opravdu dobrý. Pálivá omáčka mu dodá šťávu a sníží sladkost. Podávejte je jako občerstvení, zatímco se bude připravovat zbytek grilované hostiny, ale pozor, rychle mizí.
Příprava
- Příprava: 10 minut
- Vaření: 5 minut
- Čas navíc: 30 minut
- Celkem: 45 minut
- Počet porcí: 12 porcí
Ingredience
- 1 čerstvý ananas – oloupaný, zbavený jádřinců a nakrájený na 1 cm kroužky
- 3 lžíce rozpuštěného másla
- ¼ lžičky medu
- 1 kapka pálivé pepřové omáčky
- sůl podle chuti
Postup
- Ananasové kroužky vložte do velkého uzavíratelného plastového sáčku.
- Přidejte máslo, med, pálivou pepřovou omáčku a sůl.
- Sáček uzavřete a protřepejte, aby se rovnoměrně obalil.
- Marinujte alespoň 30 minut, nejlépe však přes noc.
- Předehřejte venkovní gril na vysokou teplotu a rošt lehce potřete olejem.
- Ananasové kroužky grilujte, dokud se neprohřejí a neobjeví se na nich grilovací stopy, 2 až 3 minuty z každé strany.
Tip: Plátky ananasu můžete pro snadnější manipulaci nakrájet na klínky a před grilováním je navléknout na špejle.