Grilování

Grilování primárně patří k letním měsícům, kdy se dá grilovat venku na terase či na zahradě. Ke grilování je vhodné maso, ryby, sýry nebo zelenina. Samotné maso před grilováním je dobré dát na pár hodin, ideálně přes noc, do marinády.

Oblíbenými jsou také hamburgery z mletého masa, avšak dají se vyrobit i hamburgery pro vegetariány. Pro housky na hamburgery je ideálním pomocníkem v kuchyni domácí pekárna, ve které se dá udělat vláčné kynuté těsto na hamburgerové bulky.

Ke grilování patří i různé omáčky a dipy, různé saláty, pečivo či přílohy, jako jsou hranolky nebo americké brambory. Ke grilovaným sýrům jsou naopak výtečné různé druhy marmelád, džemů nebo čatní.

Na grilu se dá připravit také výtečný dezert, a to v podobě grilovaného ovoce, které je nejlepší podávat ještě teplé, obalené ve skořicovém cukru, s vanilkovou zmrzlinou.

Další kategorie

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang