Marinády

Marinády jsou skvělé pro grilování, kdy se do marinády naloží příslušné maso, nejlépe přes noc a tím je pak ještě šťavnatější.

Marinád je mnoho druhů, mohou být pikantní, sladké/medové nebo exotické. Do marinád se dá skvěle nakombinovat olej, koření, víno, pivo, ocet, kečup, hořčice a různé druhy koření nebo bylinek, citronová šťáva nebo česnek.

Do marinád je také možné naložit i sýr na grilování. Především hermelín, který se před tepelnou úpravou dá do marinády, poté do alobalu a ihned na gril.

Další kategorie

steak

Recept na dokonalý steak na sporáku

Pro dokonalý steak nemusíte chodit do drahých restauracích. Podle našeho receptu si...

bbq-kure-na-pomerancich-recept

Nejlepší BBQ kuře na pomerančích – recept

V tomto lahodném pokrmu se nápaditým způsobem snoubí kořeněná chuť pečeného BBQ kuřete...

Masový pokrm Carne Asada v marinádě – recept

Carne Asada je mexický pokrm, jehož součástí je steak marinovaný v limetkové šťávě a...

buffalo-wings

Křupavá křidélka Buffalo Wings – recept

Pokud jste si oblíbili křupavá kuřecí křidélka, zamilujete si i tento recept na křidélka...

salisbury_steak

Recept na steak Salisbury

Klasický steak u už vás trochu nudí? Pak vyzkoušejte tento recept na originální steak...

tempeh

Recept na pečený marinovaný tempeh

Už jste vyzkoušeli tempeh? Pokud jste vegetarián nebo jen chcete jíst méně masa, je to...

pecena-kureci-kridelka-2

Pečená kuřecí křidélka – recept

Pečená kuřecí křídla jsou křupavá, lahodná, a díky našemu receptu si je připravíte...

kure-po-jamajsku-recept

Kuřecí maso po jamajsku – recept

Kuřecí maso lze připravit nepřeberným množstvím způsobů. Co takhle vyzkoušet...

nachos-recept

Nejlepší recept na domácí nachos

Nachos jsou nedílnou součástí mexické kuchyně, velké popularitě se ale těší také u...

maso-gyros

Tradiční recept na maso Gyros

Toto vynikající maso na gyros je nejblíže receptu mé oblíbené středomořské restaurace....

butter-chicken

Indické butter chicken: Dokonalé máslové kuře – recept

Máslové kuře (Murgh Makhani) je jedno z nejoblíbenějších kari na světě a zároveň jedno...

bbq-omacka

Recept na domácí BBQ omáčku

Doba přípravy: 10 minut Počet porcí: 32 Ingredience 1 a ½ šálku hnědého cukru1 a...

marinada-na-steaky-2

Recept na nejlepší marinádu na steaky

Doba přípravy: 15 minut Ingredience ⅓ hrníčku sójové omáčky½ hrníčku olivového...

Grilovany flank steak recept

Grilovaný marinovaný flank steak – recept

Pochoutky z grilu patří mezi velmi populární pokrmy. Tento marinovaný flank steak na grilu si...

trhane_maso

Recept na trhané vepřové maso

Tato odlehčená verze americké klasiky je skvělou náhradou klasického mletého masa do...

grilovany_tunak

Recept na steak z tuňáka v marinádě

Tuňáka v konzervě známe všichni. Ale steak z této lahodné ryby, to je něco úplně...

dusene_hovezi_maso

Recept na irské hovězí dušené na pivě Guinness

Kultovní irské dušené hovězí maso s Guinnessem je jednoduché na přípravu, ale kvůli...

vepřová panenka

Vepřová panenka – recept

Vepřová panenka je dlouhý, úzký, vykostěný kus masa, který pochází ze svaloviny podél...

Kureci bbq v pomalem hrnci

Kuřecí barbecue v pomalém hrnci

Kuřecí barbecue z pomalého hrnce představuje skvělou večeři, ve které se snoubí opravdu...

Losos s javorovým sirupem – recept

Ingredience ¼ šálku javorového sirupu2 lžíce sójové omáčky1 stroužek česneku,...

Sladkokyselé masové kuličky – recept

Ingredience 0,5 kg mletého hovězího masa1 vejce1 cibule, nakrájená nadrobno1 šálek...

Pošírovaný losos – recept

Od začátku do konce příprava trvá jen 15 minut (alespoň u malého filé) a v kuchyni se...

Hovězí Wellington – recept

Ingredience na nádivku 750 g bílých žampionů 2 šalotky, oloupané a nahrubo...

Jednoduchá sekaná – recept na nejlepší sekanou

Ingredience 0,7 kg mletého hovězího masa 1 vejce 1 cibule nakrájená nadrobno 1...

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang