Tento recept na grilovanou rybu – lososa, pstruha nebo jakoukoliv jinou – je velice jednoduchý. Použijte k přípravě např. halibuta a pochutná si na něm i člověk, co normálně ryby příliš nejí.
Kdo by občas neměl chuť na lahodné grilované rybí filé? S tímto receptem lze grilované rybí filety připravit snadno a rychle.
Příprava
- Příprava: 10 minut
- Doba vaření: 10 minut
- Dodatečný čas: 60 minut
- Počet porcí: 2
Ingredience
- 6 lžic olivového oleje
- 1 lžíce čerstvé citrónové šťávy
- 1 lžíce nasekané čerstvé petrželky
- 1 mletý stroužek česneku
- 1 lžička sušené bazalky
- 1 lžička soli
- 1 lžička mletého černého pepře
- 2 filety halibuta
Postup
- Ve skleněné misce smícháme olivový olej, citrónovou šťávu, petrželku, česnek, bazalku, sůl a pepř.
- Filety halibuta vložíme do mělké skleněné mísy a přelijeme marinádou. Přikryjeme a dáme na 1 hodinu do ledničky a občas filety obrátíme.
- Předehřejeme venkovní gril na vysokou teplotu a rošt lehce potřeme olejem. Filety z halibuta vyjmeme z marinády a necháme okapat přebytečnou vodu.
- Pečeme na předehřátém grilu asi 5 minut z každé strany, dokud se ryba nebude snadno odlupovat vidličkou.