Sendvičům panini dodávají výrazný vzhled stopy po grilování. Tento grilovaný sendvič je vynikající s polévkou nebo i se salátem.
Příprava
- Příprava: 10 minut
- Vaření: 6 minut
- Celkem: 16 minut
- Počet porcí: 1
Ingredience
- 1 lžíce extra lehkého olivového oleje nebo podle potřeby
- 2 plátky italského chleba
- 2 lžíce majonézy
- 3 plátky lahůdkové šunky nebo více podle chuti
- 2 plátky sýra čedar
- 1 plátek zralého rajčete
- 1 tenký plátek cibule
- sprej na vaření (olej ve spreji)
Postup
- Každý plátek chleba pokapejte z jedné strany olivovým olejem. Na druhou stranu každého plátku namažte 1 lžíci majonézy.
- Poté položte vrstvy šunky, sýru čedar, rajčat a cibule.
- Navrch položte druhý plátek chleba majonézou dolů.
- Rozehřejte grilovací pánev na středně vysokou teplot. Lehce ji postříkejte sprejem na vaření.
- Sendvič položte na grilovací pánev a zatěžkejte ho těžkou pánví.
- Pečte, dokud se sýr nerozpustí a neobjeví se grilovací stopy, 3 až 5 minut z každé strany.