Recept na výborné kuřecí fajitas z grilu. Nejlépe chutnají podávané lůžku z míchaných salátů s guacamole, salsou a případně zakysanou smetanou.
Příprava
- Příprava: 5 minut
- Grilování: 15 minut
- Další: 30 minut
- Celková doba přípravy: 50 minut
- Počet porcí: 10 fajitas, 5 porcí
Ingredience
- 2 limetky, odšťavněné
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce koření na fajitas
- 0,5 kg kuřecích prsíček bez kůže a kostí
- 2 velké žluté papriky
- 2 velké červené papriky
- 10 tortill, ohřátých
Postup
V misce vyšlehejte limetkovou šťávu, olivový olej a koření na fajitas. Směs přelijte do uzavíratelného plastového sáčku. Přidejte kuřecí prsa, obalte je marinádou, vytlačte přebytečný vzduch a sáček uzavřete. Marinujte v chladničce 30 minut.
Předehřejte venkovní gril na střední teplotu a rošt lehce potřete olejem. Papriky rozkrojte napůl a zbavte je vnitřních blan a semen. Vyjměte kuře z marinády a setřeste přebytečnou marinádu. Zbylou marinádu zlikvidujte.
Kuře a papriky položte (řeznou stranou dolů) na předehřátý gril. Za občasného otáčení grilujte asi 15 minut, dokud kuře není uprostřed růžové, šťáva není čirá a papriky opečené.
Papriky a kuřecí maso nakrájejte na proužky a podávejte na tortillách.