Grilované kuřecí fajitas – recept

Grilování

Recept na výborné kuřecí fajitas z grilu. Nejlépe chutnají podávané lůžku z míchaných salátů s guacamole, salsou a případně zakysanou smetanou.

Příprava

  • Příprava: 5 minut
  • Grilování: 15 minut
  • Další: 30 minut
  • Celková doba přípravy: 50 minut
  • Počet porcí: 10 fajitas, 5 porcí

Ingredience

  • 2 limetky, odšťavněné
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce koření na fajitas
  • 0,5 kg kuřecích prsíček bez kůže a kostí
  • 2 velké žluté papriky
  • 2 velké červené papriky
  • 10 tortill, ohřátých

Postup

V misce vyšlehejte limetkovou šťávu, olivový olej a koření na fajitas. Směs přelijte do uzavíratelného plastového sáčku. Přidejte kuřecí prsa, obalte je marinádou, vytlačte přebytečný vzduch a sáček uzavřete. Marinujte v chladničce 30 minut.

Předehřejte venkovní gril na střední teplotu a rošt lehce potřete olejem. Papriky rozkrojte napůl a zbavte je vnitřních blan a semen. Vyjměte kuře z marinády a setřeste přebytečnou marinádu. Zbylou marinádu zlikvidujte.

Kuře a papriky položte (řeznou stranou dolů) na předehřátý gril. Za občasného otáčení grilujte asi 15 minut, dokud kuře není uprostřed růžové, šťáva není čirá a papriky opečené.

Papriky a kuřecí maso nakrájejte na proužky a podávejte na tortillách.

Kategorie:

Grilování

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang