Recept na grilované avokádo se zeleninovým ceviche

Bezmasá jídlaGrilovaná zeleninaPředkrmySlané receptyVeganskéZeleninová jídla

Tyto grilované půlky avokáda s vegetariánským ceviche jsou veganské a bezlepkové! Jsou jasnou a lehkou přílohou ke grilování nebo předkrmem.

Ingredience

  • 2 lžíce kokosového mléka
  • kůra a šťáva z 1 limetky a klínky limetky na podávání
  • ¼ šálku nadrobno nakrájené červené cibule
  • ½ stroužku česneku, mletého
  • 1 plechovka palmových srdcí, scezená, opláchnutá a nakrájená na kostičky
  • 1 šálek cherry rajčátek nakrájených na kostičky
  • ⅓ šálku koriandru nakrájeného na kostičky
  • ½ jalapeños nebo serrano nakrájeného na kostičky, v případě potřeby více
  • ¼ lžičky mořské soli, další na posypání
  • čerstvě mletý černý pepř
  • 4 zralá, ale pevná avokáda
  • extra panenský olivový olej, na pokapání

Postup

  1. Ve středně velké míse smíchejte kokosové mléko, limetkovou kůru a šťávu, červenou cibuli a česnek.
  2. Promíchejte, přidejte palmová srdíčka, rajčata, koriandr, jalapeños, sůl a pepř podle chuti.
  3. Odstavte.
  4. Rozehřejte gril na středně vysokou teplotu.
  5. Když je gril předehřátý, rozkrojte avokáda na poloviny, odstraňte z nich pecky a každou polovinu pokapejte olivovým olejem, limetkovou šťávou, osolte a opepřete.
  6. Půlky avokáda grilujte řeznou stranou dolů 3 až 4 minuty nebo dokud se na nich nevytvoří škraloup.
  7. Vyjměte je z grilu, položte na talíř a každou polovinu avokáda naplňte náplní.
  8. Podávejte se špetkou soli, pokud je to nutné, a klíny limetky.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang